Biologische stoffen: waar?

Vroeger stond hier een niet-exhaustieve maar toch lang wordende lijst van (web)winkels waar je overal biologische stoffen kan kopen. Ik wilde daarmee een gemakkelijk antwoord geven op de vraag “waar koop je dat, biostof?” Tegenwoordig vind je in quasi elke stoffen(web)winkel enkele lapjes met GOTS-label. Google, en je zal vinden! Hieronder lijst ik voortaan enkel nog op welke merken van biostoffen er zoal bestaan (= welke ik in mijn zoektocht tegenkom), waar ik mijn stoffen koop en waar je nog gemakkelijk nieuwe bio/eco stoffen vindt.

ecostoffen

MERKEN

De stoffen van deze merken zijn gecertificeerd biologisch, in de meeste gevallen met GOTS-label. Verkooppunten vind je meestal op de site van het merk zelf.

Birch

c.pauli

Cloud9 Fabrics

Daisy Janie

Copenhagen Print Factory

Froy & Dind (BE)

Les Trouvailles d’Amandine (FR)

Lillestoff

Monaluna

MUS4kids

Nosh

Zonen09 (BE)

WAAR IK MIJN BIO STOFFEN KOOP

Bij Georgette. Alle stoffen die ze verkoopt hebben het GOTS-label. Bij Georgette vind je allerlei soorten stoffen: katoen, voile, jacquard, chambray, tricot, sweater … Topvrouw die enkel topkwaliteitstoffen aanbiedt, die Georgette.

Georgette-H_animated


Ik ben fan van het eerste Georgette-uur en 99% van de stoffen die ik nieuw koop, koop ik bij Georgette. Op haar uitnodiging om de gastbloggen ging ik maar al te graag in. Check it out!

 

ANDERE INTERESSANTE (WEB)WINKELS

Bo Weevil (NL): groothandel, veel soorten stoffen, zonder prints

Ecotex (NL): beperkte selectie, maar ook: kleurstoffen om textiel te verven!

Kiwi Fabrics (BE): enkel tricot, heel wat bio

Natuurstoffen.nl (NL): beperkt, maar ook bijvoorbeeld hennepcanvas en hennep-biokatoen

Pure Coverz (NL) en Pure Fabricz (NL): alles bio

Sew Natural (NL): alles bio

Sprookjesstof (BE): alles bio (Lillestoff, c.pauli en Froy & Dind + biokatoen naaigaren van Scanfil)

Stofeerlijk (NL): fair trade en biologisch en een beetje vanalles

Stoffelke (NL): biologische stoffen

Studio Spatz (NL): kleurrijke, uitsluitend biologische stretchstoffen (Birch, Lillestoff, Amne, Paapii …)

Heb of ken je een stoffenwinkel die in dit lijstje past? Stuur me gerust een mailtje om me ervan op de hoogte te brengen. Ik beloof echter NIET dat ik het hier opneem. Wil je je nieuwe biostoffenlijn of -winkel in de kijker zetten? Stuur me gerust een mailtje met een voorstel voor een samenwerking.

 

BewarenBewaren

Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Biologische stoffen: waar?

 1. ja ge hebt gelijk dat ge ons daar ne keer op wijst
  ik denk al dat ik goe bezig ben omdat ik het zelf maak…maar niet aan gedacht dat de stof ook nog ergens gemaakt moet worden
  dat label is geweldig! bestaat dat echt?
  wat ik niet goed begrijp: wat zijn kringloopstofjes? ja sorry, klinkt waarschijnlijk heel dom, maar als de stof gebruikt is, is het toch een kledingstuk geworden, of heb ik helemaal mis?

 2. Heel interessant. Sjamma in Gent is spijtig genoeg niet meer, ik kocht er wel nog 3m blauwe katoen voor een kleedje in de uitverkoop. Van Monaluna hoorde ik niet zo'n goede dingen over de kwaliteit van de stof of de print, wat zijn jouw ervaringen hiermee? Ik dacht dat jij er ook al gebruikt had (oa die met de kippen). Gisteren kwam er een pakje van Vermiljoen binnen: birch, wel een stukje lichter dan gehoopt.

  1. Oei, jammer van Sjamma. Ik heb het gewist, merci voor de informatie!

   De Monaluna-stof was vrij stijf in het begin, maar mijn kippentas is intussen al veel soepeler en nog als nieuw. Ik heb de vosjes ook en die kleuren vond ik een beetje tegenvallen, ik had ze feller verwacht, maar goed, dat gebeurt als je online koopt. Ik zal alleszins in de toekomst nog wel Monaluna kopen, mijn ervaring ermee is niet traumatisch 😉

 3. Waw, geweldig dat je hier aandacht aan besteedt. Een vraagje nog: betekent 'biologisch' ook automatisch 'zonder kinderarbeid', of zegt de term enkel iets over de gevolgen voor het milieu?

  1. ik neem even de vrijheid hierop te antwoorden – in principe zegt biologisch absoluut niks over de sociale omstandigheden waarin iets geproduceerd wordt. In de praktijk hangt het echter vaak samen: bedrijven die ecologisch werken hechten vaak ook belang aan sociale problematiek dan de doorsnee.

 4. dankuwel hiervoor, nog heel wat dingen die 'k niet kende – pinpinpin! Inclusief Volksfaden overigens – een fijn toeval dat 'k uw post las vanuit Berlijn 🙂

 5. He, wat leuk om mijn webshop in dit lijstje te zien! In augustus was het nog erg rustig, maar vanaf 1 oktober is Stofeerlijk weer officieel open!
  Diverse biologische en fairtrade stoffen kun je in mijn webshop kopen, en ook kun je eerst een setje samples bestellen, om thuis een keuze te kunnen maken 🙂

 6. Wauw, ik ontdekte je blog en ben er heel gelukkig om! Ik zoek me al jaren suf naar ecologische stoffen voor mijn creaties! Verder leef ik ook zo veel mogelijk groen…groen is de mooiste en enige weg voor de toekomst! Ik ga je volgen en genieten van al je tips en ideeën!
  Groetjes Anouk

 7. hallo!
  Ken je toevallig ook webwinkels waar je labels uit biokatoen kan laten printen/weven? Ik zoek namelijk vierkante labels die je aan de zijkant van tassen kan innaaien. Liefst een bedrijf uit Belgie.

  Bedankt!

Comments are closed.