Biologisch genot

Vorige week kocht ik ons eerste biologische groenten- en fruitpakket bij Boerderij De Loods. En ‘k moet zeggen, ‘t was allemaal enorm lekker. Het was voorspeld, en het klopt: de smaak is zeer verheven boven die van groenten en fruit van op de reguliere markt en daarenboven ontdek je groenten en fruit die je voordien niet kende (ook al vond ik van mezelf dat ik al redelijk wat ‘onbekende’ groenten kende) of niet dacht te lusten en daarom niet kocht. Blauwe bessen vallen blijkbaar zeer goed in mijn smaak (maar dat werd nooit gekocht, stom!), verse abrikozen ook, de galia-meloen die we aan het marktkraam kochten heeft ons allebei ENORM gesmaakt (want ik at dat niet meer graag, omdat de laatste galia’s mij zo tegengevallen waren – nu ben ik weer helemaal pro!), ach kom, ik ben heel blij!
Wilt u ook de wondere wereld van biologische groenten en fruit ontdekken? Zoek dan uw leverancier/boer/dealer (aangezien lekkere groenten een verslaving kunnen worden, kan die term hier gerust gebruikt worden, is het niet?): ga bijvoorbeeld naar het overzicht van de milieuadvieswinkel of biogenietengids.be
Geniet ervan!

Oh, en Janina, waar blijft die groentenblog van je? Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de naam! 🙂

P.S.: Over ‘genot’ gesproken, ik heb in mijn kolom een nieuw ‘gadget’, dat voorlopig Kelly dook in de keuken en raadt aan genoemd is. Daar zal ik zo af en toe, wanneer het mij uitkomt, een getest (en natuurlijk goedgekeurd) recept in de schijnwerper zetten. Want ik blog niet altijd over mijn ontdekkingen in de keuken, want dat is ook niet de bedoeling van deze blog. Maar toch wil ik u bepaalde geneugten niet ontzeggen, ook al moet u ze zelf nog maken. Voilà dus, een nieuw gadget, speciaal voor uw hongerige maagjes. En aangezien ikzelf van lijstjes houd en u het misschien wel gemakkelijker vindt, heb ik er meteen een pagina bij gemaakt. Maar daar moet ik nog heel veel links aan toevoegen. En daarna houd ik het mooi up to date. Speciaal voor u, voor als u eens inspiratie nodig zou hebben.

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Biologisch genot

 1. Hm, ik vermoed wel dat het gevarieerd is. Maar het is nog maar mijn tweede pakket, dus ja… 🙂 Misschien kan Sabine daarover uitgebreider vertellen? En in de winter loopt het gewoon door, denk ik.
  Ja kan ook gewoon eens contact opnemen met je eventueel toekomstige leverancier he?

 2. Hee sandra!

  Er is elke week pakket, winter en zomer.
  Nu zijn het vooral tomaten, courgettes, wortel, bloemkool etc
  in de winter hebben we savooikool, rode kool met appeltjes, winterpostelein, witlof, pastinaak…
  Zelfs als daar eens wat dingen tussen zitten waarvan je denkt dat je dat niet lust of die je in de winkel niet spontaan zou kopen… daar kan je ongelooflijk lekkere dingen mee doen als je wat zoekt of ervaringen uitwisselt (of het wekelijkse receptidee dat steeds bij zo een pakket zit uitprobeert)

  Ik ben er persoonlijk erg fan van omdat seizoensgroenten eten je weer iets dichter bij de natuur brengt én vooral omdat groenten van het seizoen vol vitaminen en antioxidanten zitten die je in dat specifieke seizoen nodig hebt. De natuur heeft dat allemaal prachtig voorzien, alleen leven de meeste mensen daar niet (meer) naar. Ik denk zelfs dat dat een van de redenen is waarom wij hier erg weinig ziek zijn.

  Dat zijn natuurlijk alleen nog maar de persoonlijke voordelen. Er zijn er nog massa's andere voor mens, natuur en maatschappij!

Reageer