Art d’Eco feat. Cleo, Katrijn en Elisse

Art d’Eco brengt mensen dichterbij, schreef ik hier al eerder. Wel, om precies te zijn bracht het mij dichter bij 13 geweldige dames, exclusief vormgeefster Severien en fotografes Sofie en Evy. 
In juni 2013 had ik namelijk een idee. Wat als ik enkele creatieve bloggers zou voorstellen om mee te werken aan mijn boek? Ik wilde het boekgebeuren een beetje delen, want hé, ik ben niet de enige die creatief bezig is in Blogland, redeneerde ik. Sowieso zouden twee ex-StyleMeGreen-collega’s al meedoen, dus waarom niet nog enkele dames uitnodigen?
Het was een werkje: heel wat heen-en-weer-gemail over het precieze onderwerp met 13 enthousiaste dames, tekstjes (her)schrijven, alles een beetje coördineren en uiteraard streng zijn tegen deadlineflirters. Maar ZO plezant om toch niet helemaal alleen aan het boek te werken!
Later volgde de grote Tour de Flandre: op drie zondagen tijd doorkruisten we Vlaanderen, Stefan aan het stuur, Evy en Sofie mee als fotografes, om alle dames op foto te krijgen. En oh, wat een fijne tijden alweer! Wat een hartelijke ontvangst elke keer! Wat een plezier om zo’n geweldige dames en madammen in het echt te zien!
Vandaag stel ik jullie voor aan de eerste drie gastschrijfsters: Cleo, Katrijn en Elisse. 

Cleo Nannes (cleolidewij.wordpress.com) is een kunstenares met stof, naald en draad. Oude dingen geeft ze een nieuw leven, een mooier, vrolijker leven. Want Cleo weet: oude rokjes, hemdjes en kleedjes liggen écht niet graag achteraan of onderaan in een kleerkast. Deze recykleerster zorgt voor haar eigen kleerkastvulling, maar vult met plezier en liefde ook andervrouws kleerkast. Bijvoorbeeld met rokjes.

Katrijn Verstraeten (Trash to Impress) is zot van uiltjes en katten, van juweeltjes, van healthy cocktails – en dat zie je aan haar, wat een immer stralende verschijning! – maar vooral van upcycling. De zoektocht naar oplossingen en ideeën om afval en oude rommel te verwerken tot iets leutigs, boeit haar eindeloos. Dat enthousiasme over upcycling verspreidt ze met die stralende glimlach van haar via workshops. Want oh ja, ze houdt ervan om andere creatieve vingers te leren upcyclen en te inspireren om ook thuis aan de slag te gaan. Een brok energie, deze dame!
 
Elisse Lenaars (bijgebrekaanbeter. blogspot.be) heeft een passie voor uiltjes. In alle vormen, kleuren, soorten en groottes. Ze heeft ook een passie voor recykleren en voor knutselen, prutsen, fröbelen – hoe je het ook wil noemen. Oh ja, en ook nog een voor fotografie, om haar beeldige maaksels (en andere beeldigheden) te vereeuwigen. Stel je haar kleerkast even voor: vrolijke uilenkleedjes, unieke recykleersels en een hoop accessoires om haar outfits af te maken. Keuze genoeg, onder andere uit upcycled (uilen)broches.

Wat Cleo, Katrijn en Elisse gemaakt hebben en hoe ze te werk zijn gegaan, lees je binnen enkele weken in Art d’Eco!

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Art d’Eco feat. Cleo, Katrijn en Elisse

    1. Klopt! Ik gebruik een Husqvarna uit 1964. Mijn oma heeft er decennia lang op genaaid en ik ondertussen ook al tien jaar. Echt een beest, hij gaat overal doorheen, ik kan iedereen zo'n oude machine aanraden. Meer steken dan recht en zigzag heb je niet nodig 😉

  1. Allezjong, zottekes, ik wist niet dat andere bloggers er ook aan meewerkten. Nog maar eens een reden om het boek in huis te halen. Ben benieuwd naar de andere bloggers 😉

Reageer