Als het zonnetje roept…

Toen Madame Zsazsa enkele weken geleden kleedje #4 aan Blogland presenteerde, was ik meteen verliefd. Op het modelleke van het kleedje weliswaar. Ik heb deze zomer namelijk tot de ‘zomer van het kleedje’ uitgeroepen. ‘t Zit zo: Toen mijn schoonzus enkele maanden geleden haar closet eens out cleande, was ik de gelukkige ontvangster van het resultaat van die opruimfurie. Tot het pakketje behoorde een kleedje en aldus ontdekte ik plots het gemak van een kleedje. Later werd ik nog de gelukkige vindster van Kringwinkel-kleedjes. Hoera voor mij!

Maar dus, het gemak van kleedjes… Je doet dat aan, je moet niet zoeken naar iets dat erbij past (aka niet de miserie van welk rokje met welk t-shirtje), dat is zo luchtig en zomers OF gemakkelijk te dragen in combinatie met een lange broek voor op de talrijke koudere dagen en dat zit zo comfortabel. Niets dan voordelen.

Madame Zsazsa bood haar kleedje te koop aan via Van Katoen. De opbrengst ervan gaat integraal naar het goede doel. Ik kocht het meteen. Daarna zag ik nog prachtige versies van het kleedje verschijnen (bij Polkadotjes en bij Je SuPoZe). Gisteren zette ik eindelijk mijn schaar in mijn tricot (gekocht bij Van Leuven).

Het resultaat

kleedje1

kleedje2

In het vervolg (dat er zeker komt, want amai, dit kleedje zit fantastisch!) maak ik een maatje kleiner (i.e. 34 i.p.v. 36). Jaaaha, ik weet wel dat je voor tricot altijd een maatje kleiner moet nemen, maar ik was zo naïef om te denken dat dat al ingecalculeerd was… In het ruggedeelte maakte ik wat nepen i.p.v. een rekker in te stikken, want dat laatste zorgde dat het te erg gefronst zat. De taille leg ik misschien op een later moment in, maar deze middag besloot ik het al te dragen, want ah ja, het zonnetje riep!

En wat hoort er bij het zonnetje? Een zelfgemaakt ijsje!

P1140867

Santé!

Volgend bericht
Vorig bericht

23 reacties op “Als het zonnetje roept…

 1. Ik excuseer mij voor de volgende uitroep, maar het was het eerste wat mij opviel aan het kleedje. Uwen decolleté, amai!
  (waarmee ik gewoon bedoel dat hij er schoon in uitkomt en nu ga ik erover zwijgen voor ge niet meer bij mij wilt komen lezen)
  Is het onderste deel ook tricot, of zou daarbij te foefelen vallen en kan er een katoentje aangenaaid worden?

 2. Allez, en niemand zegt op iets mijn prachtig ijsje?! 😉

  Juffrouw Sanseveria: het onderste deel is ook tricot. Maar ik denk dat daarmee wel te foefelen valt. Als ge goed kunt foefelen toch. En ik zou niet niet meer bij u willen lezen, zo'n schrijfsels kan ik niet meer missen hoor 😉

  Anderen: merci voor de complimenten!

 3. Hmmm dat ijsje ziet er heerlijk uit 😉 nee echt het ziet er heel goed uit. Ik heb ook goede (lees plakkerige) herinneringen aan zelf ijs maken toen ik 14 was fzo :). Maar nu het jurkje, het is heel erg mooi! Echt super tof! Ik ga het patroon ook kopen. Het is zo tof en zoals je zei de centjes gaan naar het goede doel! ik ben benieuwd naar je volgende creatie!

Reageer