Allemaal rokjes, deel 6

Om te beginnen: twee fronsrokjes met tricotband, eentje voor een stiefzusje en eentje voor mijn schoonzus. Ze kozen beiden zelf de stofjes (uit de bovenverdiepingsolden) en het model – en gelukkig voor mij het snelste en gemakkelijkste model voor rokjes dat je kan maken.

allemaal-rokjes-fronsrokje

allemaal-rokjes-fronsrokje-schoonzus

Ik maakte ook nog eens een rokje voor mezelf: geen Zsazsa-rokje, maar een rimpelrok uit de Knipmode. Toen ik een tijdje geleden het fietsrokje van Plutomeisje zag, was ik meteen verliefd. Misschien iets meer op het stofje (♥ fietsen) dan op het model zelf, maar dat model vond ik toch ook wel heel leuk vallen. Plutomeisje was zo vriendelijk mij het patroontje te bezorgen, waardoor ik nu een plutorokje heb én ondervonden heb dat Knipmode-patronen nu ook weer niet zoooooo moeilijk beschreven zijn. Weer een angst overwonnen!En alweer met stofjes uit de bovenverdiepingsolden, hoera!

knipmode-rimpelrok

De foto’s doen het rokje eigenlijk geen eer aan (sch**tweer!). En ze tonen ook niet hoe gelukkig ik met het resultaat ben. Of hoe vaak ik dit nog zal dragen omdat het zo goed zit. Maar goed, jullie moeten het hier maar mee doen…

rimpelrok-aan-foto

knipmode-rimpelrok-aan-foto

Volgend rokje op de Allemaal rokjes-lijst: eentje voor de grootste uilenfan die ik ken afwerken!

Patronen rokjes

Knipmode en Allemaal rokjes van Mme Zsazsa

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Allemaal rokjes, deel 6

 1. heel mooie rokjes en dat allemaal op 1 dag?
  ik heb nog al met knipmode gewerkt
  ik vind ze zeker niet moeilijker dan zsazsa
  maar ik vind vaak dat de modellen uiteindelijk niet zo goed passen (sorry knip….)

 2. Mooooh alweer zo'n leuke rokjes! Schoon kleuren van rokje 1! En echt een mooi modelleke dat Plutomeisjesrokje he 🙂 En joepie, ik meen mezelf te herkennen in uw laatste zin, haha!

 3. Wat een leuke rokjes weer. Ik moet toch ook eens dat boek van Zsa Zsa gaan bekijken. Ik lees er zulke leuke dingen over.

  Maar die laatste is ook prachtig. Mooi stofje, leuke snit and het staat ook zo mooi!

Reageer