Allemaal rokjes, deel 5

Drie rokjes deze keer, maar geen enkel helemaal volgens de Zsazsa-methode. Maar het zijn natuurlijk wel zelfgemaakte rokjes, dus moeten ze gearchiveerd worden in het virtuele archief dat mijn blog is.

Nummer 1: een cirkelrok met elastiek

rokjes-cirkelrokje

Dit was een rokje dat ik ‘zomaar’ maakte, zonder een draagster in mijn hoofd. Toen het af was, dacht ik echter dat het geweldig goed zou staan op het lijfje van een van mijn stiefzusjes. Ik nam het mee, liet het passen, maar het was enkele maten te klein. Kleine meisjes groeien snel, u weet dat allemaal wel, maar soms word je daar toch plots mee geconfronteerd he.

Mama knipte er een stuk af en een nieuwe band aan, ik nam het nog eens terug mee naar huis om de rand af te werken (♥ rolzoompjes) en zo geschiedde: een vrolijk cirkelrokje voor een veel te snel groeiend meisje.

zwier-cirkelrokje

cirkelrokje-met-bolletjes

Nummer 2: een klokrok die eigenlijk geen klokrok is

Het is te zeggen: H., die letser die zich afvroeg waarom ik alleen voor kleine meisjes rokje maakte, wilde een klokrok, ik knipte een klokrok, maar werkte die af als een A-lijn, dus zonder aparte tailleband. Een beetje verward. Maar goed, het model is ‘zwierderiger’ dan een gewone A-lijn, dus dat zit wel goed.

rokjes-zwier-a-lijn

rokjes-band

Nummer 3: een simpel tricotrokje als kopie van een bestaand rokje, klaar in 45 minuten

rokjes-voor-h

Links de kopie, rechts het origineel. Meer valt daarover niet te zeggen. Een goeie schaar, een overlock, beetje logisch denken en je hebt heel snel een simpel rokje.(en hoera, ik heb het eens kort kunnen houden!)

Patronen rokjes

Gebaseerd op maar niet helemaal gemaakt volgens patronen uit Allemaal rokjes van Mme Zsazsa

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Allemaal rokjes, deel 5

Reageer