Allemaal rokjes, deel 3

Ik presenteer u: Poes – rokje met tricotband – fronsrokje met tailleband – A-lijn met elastiek (en een half gesnoeid boompje).

allemaal-rokjes

Stuk voor stuk rokjes voor 4-jarigen, in het kader van het Allemaal rokjes-project enerzijds en het stof(resten)-opwerken anderzijds (kleine lapjes = kleine rokjes).

allemaal-rokjes-fronsrokje

Nog iemand die mee op de foto wilde…

allemaal-rokjes-fronsrokje-bij

allemaal-rokjes-fronsrokje-rits

De achterkant van het kabouterrokje is niet symmetrisch wegens te weinig stof om er nog een half rugpand uit te knippen. Net zoals bij de kaboutertas heb ik dus weer een beetje moeten prutsen. Werken met restjes, altijd een avontuur!

allemaal-rokjes-kabouterrokje

Uit een grotere lap stof knipte ik nog een rechthoek voor een fronsrokje met rekkende band. Ik weet nog niet zeker of ik het voor mezelf hou, maar het zit zo gemakkelijk dat de kans vrij groot is.

allemaal-rokjes-fronsrokje

(Poes met haar afleidingsmanoeuvres ook altijd!)

Patronen rokjes

Madame Zsazsa, Allemaal rokjes

Materialen
  • rokje met tricotband: tweedehands stofje waaruit ik ooit mijn eerste t-shirtje/bloesje voor mezelf maakte (gefaald) + tricotband uit een t-shirt
  • fronsrokje met tailleband: restjes kringwinkelstof, eerder een stijve stof, maar het ging nog net
  • A-lijn met elastiek: restjes kabouterstof en rode stof uit de restjeszak van “gemaakt”
  • fronsrokje met rekkende band: tweedehands stofje (hetzelfde als een van mijn ovenwanten) + band uit een t-shirt
Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “Allemaal rokjes, deel 3

  1. Geweldige rokjes! (ik had eerst zelfs nog niet door dat het kinderrokjes waren, tot ik de grootte van de rokjes vergeleek met de grootte van Poes :))

  2. Kelly, zou dat kabouterrokje ook passen voor een magere 6-jarige? Mag ons K het bij gelegenheid eens passen, ik wil het wel letsen, als het past 🙂

    Micheline

Reageer