Afwassen met Netflix voor mij, Netflixtips voor jullie

Afgelopen winter netflixte ik nogal wat af. Soms met mijn Paulie (die nog altijd niet af is), meestal met mijn handen in het afwaswater. Elke afwassessie was mijn laptop aanwezig. Enige nadeel was dat ik stukken serie miste als het afwassen wat lawaaierig was (water laten lopen, bestek afwassen, die dingen). Ik kreeg een draadloze koptelefoon en mijn leven werd weer iets beter. 

De sterren na de titels zijn de sterren die ik ook op Netflix geef en staan voor:
* = Hated it
** = Didn’t like it
*** = Liked it
**** = Really liked it
***** = Loved it

Downtown Abbey ***

Aaah, ideale afwasserie. Je volgt de intriges van een rijke familie in het begin van de twintigste eeuw. We leren de rebelse dochter, de verwaande dochter, de strengmaarrechtvaardige vader kennen … maar ook het leven van de mensen achter de rijkeluischermen, de keuken- en dienstmeiden, de butlers en de lijfknechten. Ik twijfel wie mijn favoriete personages is, de ouderwetse maar oh zo grappige Dowager Countess of Grantham of de lieve Anna. Oh ja, ook nog dit: nooit had ik gedacht dat ik van Britse kostuumdrama’s zou houden, eerlijk waar.

Eigen Kweek *****

Elke Vlaming met kabelaansluiting of digicorderdinges kent wellicht deze serie, ik kende hem al langer maar kon er niet naar kijken. Overblij was ik dat het seizoen ineens op Netflix stond. Mijn West-Vlaamse wortels kriebelden en giechelden, ik heb zo hard gelachen dankzij de Frank en zijn familie.

All Hail King Julien ***

Oké, als (toen nog) zesentwintigjarige mocht ik misschien niet meer naar deze serie kijken. Maar ik vind Madagascar tof. Ik vind de maki’s uit Madagascar tof. Het was dan ook maar logisch dat ik King Julien ook een kans gaf. Tof serietje, ideaal om na een drukke dag met swingende heupen te staan koken.

Marco Polo *****

Whaaa, zo goed! Weer een wreed goeie Netflix Original, in my very humble opinion. Marco Polo is een nieuwe held, ja, ook al worden zijn daden zeer waarschijnlijk serieus opgeblazen in vergelijking met die van de echte Marco. Wreed mooie beelden. Seizoen 1 staat intussen al een tijdje op Netflix, ik kijk uit naar meer.

The Walking Dead ***

Lang voor Netflix bestond, keek ik al naar de eerste drie seizoenen van The Walking Dead. Maar het vierde seizoen had ik nog niet gezien. Ik was het ook gewoon wat beu gezien, want de serie is eigenlijk helemaal niet zo goed als bijvoorbeeld het spel. Als je vriend een gamer is en jij houdt van een vleugje spanning, moet hij dit spel spelen en moet jij meekijken. (Of je speelt het spel gewoon zelf, maar meisjes die gamen, ahum, da’s nog een groter taboe, nee?) Het is geen spel waarbij je constant zombies neerknalt, maar je probeert te overleven in een wereld overspoeld door zombies en moet daarbij als hoofdpersonage gesprekken voeren met mensen die je tegenkomt en keuzes maken die het vervolg van het spel beïnvloeden. Je speelt dus het spel, maar je bepaalt zelf wat voor personage je bent. Ook interessant om te zien welke keuzes je vriend maakt in zo’n zotte situaties, trouwens. (en ik die dan zat te denken: “neeeee, doe da niet, zot!”)

Bon, de serie. Minder goed dus, maar nog steeds goed genoeg om de afwassessies aangenamer te maken.

Better Call Saul (nog niet uitgekeken, maar voorlopig ***)

Een Netflix Original met een personage uit een van mijn favoriete series ooit, Breaking Bad. Het was een van de eerste series die ik begon te volgen en waardoor ik meer naar series begon te kijken, trouwens. Goed, Better Call Saul vind ik voorlopig nog de helft zo goed niet als Breaking Bad. Ik kom precies maar niet in het verhaal, het boeit me allemaal niet zoveel, wat die advocaat meemaakt. De reden is misschien dat het seizoen niet meteen volledig op Netflix stond. Zeer storend vind ik dat, maar ik had niet opgelet toen ik klikte op Play, anders had ik gewacht tot het volledige seizoen bekijkbaar was.

Orphan Black *****

WAUW! Toen ik hiernaar begon te kijken, dacht ik dat mijn interesse snel zou wegebben. Leuk serietje om bij af te wassen, maar meer ook niet. HA, had ik het goed mis. Ik vond het eigenlijk allemaal wat vergezocht, maar ik bleef kijken en vond het allemaal zo goed in elkaar zitten dat ik helemaal fan werd van Tatiana Maslany, de actrice die de hoofdpersonages vertolkt. En nu ga ik zwijgen, vooraleer ik te veel vertel. Kijk gewoon eens en wacht tot en met aflevering drie of zo af om te merken of het je ding is.

Rita *****

Rita is een Deense serie over een lerares die een relatie met de directeur heeft, rookt op de speelplaats en in de wc’s op school en nogal alternatieve ideeën over opvoeding heeft. Een vrouw die vaak andermans en andervrouws ogen doet rollen, maar ik vind haar cool. Een beetje drama hier en daar, maar over het algemeen vind ik dit wel een feel good serie. Moeilijker om bij af te wassen als je geen Deens begrijpt.


 
Ik heb naar nog wat series gekeken, maar die houd ik voor een latere post. Anders lijkt het nog meer alsof ik verder niets gedaan heb afgelopen winter, ahum. 
 
(Ik las ook zeven boeken, kookte vaak vers, bakte meermaals, stikte redelijk wat, fietste dagelijks 11 km en werkte voltijds, deed redelijk wat sociale dingen, schreef blogposts, deed de was (maar niet de strijk, dat weiger ik nog altijd), hield het appartement vrij proper en mezelf heel proper en zo voort)
 
NOG MEER tips nodig? Lees hier de vorige Netflixtips.

Volgend bericht
Vorig bericht

25 reacties op “Afwassen met Netflix voor mij, Netflixtips voor jullie

 1. Nog enkele echte aanraders: "Unbreakable kimmy schmidt", een hilarische reeks die je in een week tijd verslindt. Het onderwerp is even vreemd als de humor waarmee alles wordt aangekaart: Kimmy ontsnapt na jaren opsluiting uit een kelder van een sekte en ontdekt het leven in New York. Lachen tijdens het afwassen verzekerd. En elke aflevering duurt maar 20 min, ideaal om af te wassen dus. Een andere echt goeie Netflix-serie: House of Cards, intriges in the White House. De eerste afleveringen zijn niet zo bijzonder, maar dan plots gaan je ogen en mond open vallen en ben je bezeten door het verhaal.

  1. Kimmy hebben we ook al verslonden! Blogpost staat al ingepland 😉 House of Cards heb ik geprobeerd maar vond ik maar niks. Ooit geef ik het wel een nieuwe kans 🙂

 2. In 1 woord: respect! Al die dingen tussen haakjes doen en dan nog te tijd vinden om ons series aan te raden 😉 Sommige zag ik al, andere nog niet, ik kan weer wat afwassessies verder!

 3. Unk, heb jij West-Vlaamse wortels? 🙂

  En anders moet je eens supervrouwproporties aannemen in die laatste paragraaf seg! Ik deed het merendeel van die dingen ook wel op één zeer belangrijk verschil na: ik werkte niet. Als in dus no way near jouw fulltime, dus zotjes dat je dan zoveel gedaan krijgt!
  Alleszins, los van hoeveel tijd een mens ook heeft, strijken is altijd tijdverlies!

  1. Lol, ik heb bijna dagelijks het gevoel dat ik niet gedaan heb gekregen wat ik dacht te doen. Ik voel me dus vaak eerder mislukt dan supervrouw, haha. Maar alles is relatief zeker?

   En jawel, geboren in Oostende, een paar jaar getogen in Westende. Mo how zeh!

 4. Ah, mijn Netflix-heldin! Ik ben net door je vorige lijstje heen. In afwachting van seizoen twee van 'Orange is the new black' ga ik deze eens verkennen. Enkele namen herken ik, van wanneer mijn lief zich voor tv nestelde tijdens mijn toneelrepetities. Hij was ook heel enthousiast over Marco Polo! (An)

 5. ah er staan er ook een paar op mijn lijstje 🙂 En misschien moet ik me ook over kostuumdramatoestanden zetten en Downtown Abbey kijken 🙂 Uiteindelijk vond ik je vorige tip over The Paradise ook super!
  Momenteel kijk ik naar Gossip Girl… een guilty pleasure 😀 En The returned staat ook klaar!

 6. Weer zo'n fijn lijstje. Ik keek ook al veel, maar kan dat bijlange niet zo tof recenseren als u.
  De vriend werkt met de nacht, dus wij kijken ernaar uit om in het weekend een hele avond te netflixen, gezellig met ons tweetjes. 🙂

  1. Er zijn weinig series waar we samen naar kijken, dat gaat ook niet met onze uren. Netflix is bij mij dus ook een middeltje tegen de eenzaamheid, feitelijk 🙂

Reageer