Afscheid

Vandaag was het mijn laatste werkdag van mijn eerste job als niet-student. De eerste maanden verving ik een klantendienstmedewerkster, daarna ging een auditmedewerkster in zwangerschapsverlof en mocht ik haar plaats innemen. Aanvankelijk was het de bedoeling om er 2,5 maanden te werken, maar uiteindelijk ben ik 5 maanden gebleven.

Hoewel ik de eerste weken redelijk heftig dooreengeschud werd door de confrontatie met de grauwe, milieuonvriendelijke werkelijkheid (getuige daarvan dit bericht) en aldus verplicht werd te ontwaken uit mijn ‘groene’ droom (net gaan samenwonen, geverfd met ecologisch verantwoorde verf, tweedehandswinkels en zolders van familieleden afgeschuimd op zoek naar ecologisch verantwoorde meubels, in de blogwereld ‘omgeven’ door groene madammen en meneren en al hun groene ideeën, etc.), kan ik toch terugkijken op een mooie eerste werkervaring: zeer aangename collega’s (met respect en zelfs interesse voor mijn principes en ideeën), de gelegenheid om mijn kennis in de praktijk toe te passen en vooral ook uit te breiden, een behoorlijk loon en veel blijken van appreciatie voor mijn prestaties (dat kan een mens deugd doen he).

Nog twee bijkomende zeer positieve gevolgen: het cadeautje voor een jarige collega viel zo in de smaak bij de andere vrouwelijke collega’s (en bij een mannelijke collega, die zijn vriendin een pleziertje wilde doen) dat ik in de laatste weken 9 Zsazsa-broches maakte, waardoor de inhoud van mijn goede-doel-potje met 17 euro is gestegen. Diegenen die de Zsazsa-broches beu zouden gezien zijn, hebben geluk, want ik kon van slechts één bloem een foto nemen 😉

P1130222

Daarnaast ben ik er ook in geslaagd om een milieusparende maatregel in te voeren. ‘t Is te zeggen: ik had eens een document verkeerdelijk dubbel afgedrukt en gebruikte dus de ongebruikte achterkant van het ene exemplaar (de printer kan niet dubbelzijdig afdrukken). Mijn bazin vond dit blijkbaar een heel goed idee en beval tijdens de eerstvolgende vergadering om een bakje voor kladpapier naast de printer te zetten en eenzijdig bedrukte papieren niet meteen in de vuilbak maar in het kladpapierbakje te leggen. Waardoor de klusjesman al een paar keer terug mocht vertrekken met zijn lading vers papier 🙂 ‘t Is een kleine stap, maar wel een stap in de goede richting.

De enige negatieve punten waren de kantoorlucht enerzijds en de fietstochten van station naar werk en terug. Aan de vuile, bacterierijke, kunstmatige, nooit door buitenlucht ververste kantoorlucht heb ik een ooginfectie te danken. Die is intussen over, maar ‘t was geen pretje. De fietstochten heb ik in het algemeen als negatief ervaren, niet omdat ik niet graag fiets uiteraard, maar omdat ik een paar keer net niet ben aangereden, door gehaaste trutten en klootzakken, met dikke (t.t.z. dure, veel te grote, veel te veel verbruikende, maar uiteraard wel hoogstegostrelende) auto’s of in johnnybakken (schone voorbeelden daarvan hier). Dat ze eens op tijd vertrekken en hun ogen ook voor fietsers openhouden!

En nu klink ik heel boos – en dat ben ik in feite ook wel een beetje, maar ik ben pacifistisch ingesteld, dus geen vrees – maar telkens na die bijna-dood-ervaringen ben ik eerst een halve seconde superkwaad (en roep ik eventueel “zot!”) om daarna in tranen uit te barsten. Mietje. Ik heb er effenaf een angst voor auto’s aan overgehouden. Zonder zeveren.

Bon. Na al die schrikwekkende gebeurtenissen was het dus vandaag tijd om afscheid te nemen. Donderdag tijdens mijn middagpauze nam ik al stilletjes afscheid van het bosje waar ik vaak heb zitten haken. Dat het nog lang moge bestaan! 🙂 En vandaag kwam ik aan op het werk en vond ik een cadeautje op mijn bureau, met de volgende inhoud.

P1130236

Mijn collegaatje (voor wie ik trouwens dit hier maakte) wist duidelijk ongeveer waarmee ze mij blij kan maken.

Weer een hoofdstuk afgesloten. Tijd voor een nieuwe uitdaging. En tijd om eens serieus na te denken, over deze en andere vragen.

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Afscheid

  1. Wat de dubbelzijdig afdrukken betreft – ik ergerde mij ook daaraan hoeveel papier er wordt gebruikt op ons werkt en wou alles dubbelzijdig afdrukken. Het bleek dat wij dat niet mogen doen omdat dubbelzijdig afdrukken "ongezond" is voor de printer, dus gaat de printer minder lang mee…

Reageer