Nummer 800: een antwoord op een paar vragen (die van u ook nog?)

Wel wel wel, wat je nu leest, is het 800ste bericht op deze blog. Het 800ste! Toen ik na publicatie van het vorige bericht 799 op de teller zag staan, dacht ik: ja, die 800ste, dat mag eens iets anders zijn. Via Instagram en Facebook zei ik dat ik een AMA-post zou doen. Ask Me Anything, betekent dat in bloggerstaal. Een antwoord op enkele vragen dus. Zotjessss! Hebt gij er nog? Laat het mij weten en ik voeg vraag + antwoord toe!

Hoe is ‘t met u?

Goed! Het is niet zo’n denderend blogjaar geweest, maar met den bouw en dé verhuis is dat nu niet zo bizar. Ik heb mijn bezigheid ook gehad met de cursus bedrijfsbeheer die ik gevolgd heb, de nieuwe job, Super Mario Odyssey, (mini)feestjes en sporten. De prioriteiten zijn ook nogal verschoven in de loop van het jaar en ik heb wat knopen moeten doorhakken, maar daarover heb ik het misschien wel nog eens een andere keer.

Wat is de ultieme tip om mijn planten in de winter te laten overleven?

(grappige vraag!)

Ehm … Dat is natuurlijk enorm afhankelijk van de planten in kwestie, maar over het algemeen zou ik zeggen: zorg dat je kamerplanten die licht nodig hebben voldoende licht krijgen door ze bijvoorbeeld dichter bij de ramen te zetten. Let wel op dat je ze niet boven een radiator zet. Geef ze ook, afhankelijk van de plant, wat minder water dan tijdens de warmere maanden. Allez, dat is wat ik doe. Als ik zie dat een bepaalde plant tekenen van ontevredenheid toont, google ik, want een (kamer)plantenexpert ben ik niet. Helaas, pindakaas.

Wat is je favoriete boek dat je in 2017 gelezen hebt?

Ha! Ik had sowieso al gepland om daarover een uitgebreidere post te schrijven, maar als ik er nu zo snel al eens bij stilsta, denk ik dat dat Wonder van R.J. Palacio (link naar mijn review) is. Voor de rest kan ik ook wel al verklappen dat 2017 een slecht leesjaar was. Zie dit zielige statistiekje!

Hoeveel plantjes staan er in huis, hebben ze allemaal een naam en wie is de oudste of al het langst in je bezit?

Als ik goed geteld heb, zijn dat er op dit moment 74. Ze hebben geen namen, want dat zou ik wellicht toch niet onthouden. Ik vind het al tof dat ik van de meeste planten weet welke soort het is.

De oudste is misschien wel de sanseveria die ik onlangs kreeg. Hij komt uit een café waarvan de eigenaars met pensioen gaan en waar de plant jaaaaaren dienst heeft gedaan als luchtzuiverende plant. Hoe lang precies, weet ik niet, maar gezien de grootte van de plant en het pensioengegeven, denk ik dat hij wel al wat jaren op zijn teller heeft. De plant die ik al het langst in mijn bezit heb, is mijn dracaena deremensis of drakenboompje (links op de rechterfoto).

Iemand nog vragen? Laat het maar weten hieronder of via e-mail en dan voeg ik ze (normaal gezien) toe, inclusief antwoord. Voor de rest: ‘t amusement met oudejaar!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Nummer 800: een antwoord op een paar vragen (die van u ook nog?)

  1. Ik vergeet daar dus steeds naar te kijken hé en heb dan ook geen idee hoeveel blogposts er op mijn blog zijn verschenen. Als ik me niet vergis zijn het er in de 1800 of zo maar dat is dus een serieuze gok. Het aantal gelezen boeken lag dit jaar bij mij ook een pak lager als eerdere jaren. Hopelijk lukt het dit jaar weer wat vaker om weg te duiken in een boek.

  2. Woehoe, proficiat met dit 800e bericht! Dat er nog vele mogen volgen 🙂
    En 74 planten?! Zotjes! Het lijken er wel niet zoveel, vind ik. Dan anderzijds, terwijl ik dit typ, heb ik snel even mijn planten in mijn living geteld en dat alleen al zijn er 35 (en dan staan er nog een paar in de slaapkamer en in de keuken). Ahum… 🙂
    Als vraagje: ga je een update schrijven over je 30 voor 30-lijstje? Ja toch he? 😉

Reageer