6 webwinkels waar ik graag shop

Als ik een soort shopper zou zijn, is het een webshopper. Webshoppen is zo veel gemakkelijker dan (window)shoppen, vind ik. Alles binnen klikbereik, nooit aanschuiven of dringen, nooit last van de Belgische wisselvalligheid en altijd voldoende winkels waar ik mijn gerief kan vinden. Vooral dat laatste is een interessant puntje voor een lastige consument als mezelf, ahum. Geef mij maar het www, met zijn ontelbare toffe webshop(je)s! Ik deel mijn 6 favoriete en lees graag jullie tips.

webwinkels-waar-ik-graag-shop kopie

Pit&Pit.com


Noten(pasta’s), pitten, zaden, granen(vlokken), oliën, superfoods, zoooo veel kruiden, dat is zo ongeveer wat je kan verwachten van Pit&Pit, het vroegere Gekruid. Bijna alles is er biologisch, dus je begrijpt dat dit de webwinkel is waar ik het vaakst shop. Je vindt er ook etherische oliën en aanverwante gezondheidsdingetjes waarvan ik vooralsnog weinig verstand heb. Mijn bestellingen zijn iedere keer binnen 24 uur geleverd (nog een reden waarom ik er regelmatig shop) en de verzending is gratis vanaf 35 euro – woot woot!

Favoriete producten: gedroogde mangostukjes, pimenton de la vera en grove volkoren havervlokken.

Kudzu.be

Millie en Valentijn, het lieftallige koppel achter Kudzu, willen milieuvriendelijke(re), toffe alternatieven voor alledaagse gebruiksobjecten en leuke dingetjes aan de groene man en vrouw brengen. Ook hier: goeie klantenservice, gebruiksvriendelijke, overzichtelijke website en gratis levering vanaf 60 euro.

Favoriete producten: de hervulflessen, duurzame tandenborstels en de wandklok op zonne-energie.

 

Bioplanet.be


Bioplanet is vooral een handige webwinkel voor fans van bio die niet (altijd) in een kleine natuurwinkel geraken. Ik bestel om de paar maanden en laat mijn bestelling leveren in de dichtstbijzijnde Colruyt. Wreed praktisch, want je bestelt vanuit je zetel en betaalt bij afhaling. Het assortiment is ruim, de website oogt mooier en is gebruiksvriendelijker dan vroeger en de verzend/verwerkingskost is verwaarloosbaar (1,95 euro).

Favoriete producten: kokosolie in een glazen bokaal van 1600 ml, zakken meel van 5 kg en agavesiroop in een glazen literfles.

Druantia.be


Iris’ webwinkel is de ideale plek voor dames (en heren) die houden van luxueuze(re), natuurlijke cosmetica. Ik zeg luxueus, want hé, als je jezelf verzorgt met de producten van bij Druantia, moet je wel iemand zijn die zichzelf graag verwent (en daar is niks mis mee, uiteraard). Of misschien heb je bepaalde allergieën? Ook in dat geval kan Iris advies geven en producten aanbevelen.

Favoriete producten: verpakkingen voor zelfgemaakte cosmetica, mica kleurpigmenten en de penselen en kwasten van Barbara Hofmann.

Georgette.be


Elke keer dat ik een nieuwsbrief krijg van Georgette, klik ik door naar de webwinkel. Elke keer weet ze me te lokken met haar Mooie Stoffen. Ik heb te weinig geld en vrije tijd om mijn winkeltasje telkens af te rekenen, maar ik laad het wel graag vol, gewoon voor de leute van het webshoppen bij Georgette.

Favoriete producten: momenteel de grijze vosjes op goudgele achtergrond, de sweaterstof van Paapii Design (die alweer uitverkocht is) en die nieuwe Birch-tricot. Het aanbod verandert snel en je vindt er volgens mij wel altijd iets naar je groene goesting. Alleen geen tijd, helaas.

Geitenwollenshirts.nl


Over Geitenwollenshirts staat al maanden een blogpost klaar. Alleen moet ik nog foto’s nemen van onze GWS-koopjes. Kort dan maar al: hier moet je zijn voor eerlijk gemaakte (T-)shirts en truien van zalige kwaliteit.

Favoriete producten: Arie, Brutus en Bea. En Neeltje. En eigenlijk ook wel Pien. Aaaargh, zoveel moois!

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “6 webwinkels waar ik graag shop

  1. Bij de eerste 3 shop ik regelmatig, Georgette ken ik van naam maar de 2 anderen zijn nieuwtjes voor mij. Druantia ga ik meteen eens uitpluizen, want eens de 30 bereikt moet je beginnen smeren naar 't schijnt 😉

  2. Pit-pit is echt geweldig! Blij dat ik dat enkele maanden geleden al via jou heb ontdekt. 🙂 Van Bio-planet wist ik niet dat ze ook bij de Colruyt in je buurt leveren. Dat ga ik zeker eens uitproberen! Merci!

Reageer