30 voor 30: hoe is dat uiteindelijk afgelopen?

Ik had jullie nog een update van dit lijstje beloofd en ja kijk, hier ben ik er dan mee! Ik was jarig op 8 februari, dus intussen ben ik al zes weken een dertiger. Voorlopig voelt dat goed. Ik heb mijn haar nog altijd niet kort laten wieken, kan nog altijd op de brug fietsen zonder gehijg en doe nog altijd even onnozel als anders. ‘Volwassen zijn’ is ook nog altijd iets dat over ‘t algemeen behoorlijk laag op mijn prioriteitenlijstje staat (want wat betekent dat ook?!) en ik voel mijn eierstokken écht nog niet rammelen – stuk voor stuk dingen die mij aangepraat waren door individuen of door De Maatschappij. “Vanaf da ge dertig zijt! Ja ja, past maar op!” Serieus, alles is nog altijd ongeveer hetzelfde. Allez, behalve dan dat mijn 30 voor 30-lijst nu finaal afgelopen is. Hoe heb ik het nog gesteld? Wel, ik zal het eens zeggen, hé.

30 voor 30 update

Wat heb ik nog gedaan?

3. cursus webmaster bedrijfsbeheer volgen (Syntra)

Check! Ik kan daar niet echt iets extra over zeggen.

4. andere lijstjes afwerken

Ik weet echt niet meer welke lijstjes ik hiermee bedoelde (serieus, hoe vaag kon ik zijn?!), maar misschien had ik vooral mijn leeslijstjes in mijn hoofd (12 boeken per jaar lezen) en dat is de afgelopen jaren wel altijd gelukt. Dus voilà.

9. huis kopen en renoveren / huis bouwen (maar waarschijnlijk het eerste)

Het werd uiteindelijk dan toch het tweede (maar dat wisten jullie al) en we zijn er voor ons dertigste in gaan wonen en dat was zowat het idee, dus dikke HOERA!

11. zelfstandige in bijberoep worden

Check! Jullie hebben daar nog niet veel van gemerkt en dat is volledig te wijten aan het feit dat ik nog niet veel gedaan heb met dat nieuwe statuut omdat ik eigenlijk nog van alles moet in orde brengen achter de schermen en ik – zoals ik op voorhand goed genoeg wist – natuurlijk niet zo veel vrije tijd heb, met een voltijds hoofdberoep en den bouw en Het Oh Zo Schone Leven. Maar goed, ooit zien jullie wel ‘t een en ‘t ander bewegen.

13. de perfecte fiets kopen (zodra we een veilige en volledig tegen het weer beschutte stalling hebben)

Ik heb hem nog niet, maar rond mijn verjaardag hakte ik de knoop door en intussen is hij besteld. Een berging hebben we dan weer nog niet, maar ook daar komt dit jaar nog verandering in.

17. kleedjes en (lange) broeken voor mezelf maken

Check! Ik heb geen zin om ze allemaal te gaan zoeken om ernaar te linken, maar ik maakte wel enkele kleedjes en minstens twee broekjes.

18. o.b.v. ‘echte’ patronen hemden voor Stefan naaien

Ik ben bezig aan een Theo voor Stefan. Ja, ik ben ermee bezig. Hij is nog niet af, want ik moet de kraag opnieuw maken en bladiebla, maar spreken we af dat we dit puntje toch als geslaagd beschouwen? Oké, merci, hé!

28. vlot 10 km kunnen lopen (+ goeie loopschoenen kopen!)

Amai, deze was een spannende! Op 5 februari liep ik 10 km in 1 uur en 5 minuten. Ik had de weken voordien serieus gesukkeld met een blessure en zag het al in het water vallen maar uiteindelijk is het dus toch gelukt – mede dankzij mijn koppigheid. Op Instagram deelde ik pieken en dalen van mijn loopavonturen, dus als je meer wil weten en het nog niet las, scrol dan wat door mijn Instagramfeed.

Voilà, dit ben ik nu als dertiger.
Ik vind dat nu zelf niet bepaald de beste foto van mezelf
maar ge zult het ermee moeten doen.

Wat is niet meer gelukt en waarom niet?

7. in Nederland gaan fietsen

Ik heb pogingen gedaan, maar boehoe, niet gelukt. Ja, ik vind dat zelf best flauw.

16. kooikippen adopteren (op voorwaarde dat ze over genoeg gras zullen kunnen beschikken)

Wel, we hebben misschien wel al een huis, maar een tuin nog bijlange niet. En dus al zeker geen kippen. Ik denk ook niet dat er direct zullen komen, aangezien we nu al overstelpt worden met eitjes van kippen van familieleden.

24. de mooiste trui voor mezelf breien

Ik ben wel al drie winters bezig aan een gilet. HAHAHA.

26. een serre maken / kopen (voor tomaten! en paprika! en nog vanalles!)

Zie puntje 16.

Dat brengt de eindstand op 20 doorstreepte puntjes en 10 mislukte puntjes. Goh ja, ik kan daar wel mee leven. Zoals ‘beloofd’ bij de vorige update is de vooruitgang tegenover een jaar geleden redelijk mager, maar we wonen nu dus inderdaad wél in ons huis, ik heb een extra diploma op zak én ik ben bijberoeper DUS DAT IS WEL EEN FEESTJE OF DRIE WAARD.

(En nee, er komt geen 40 voor 40-lijstje. Wel iets anders. Maar ik weet nog niet goed wat of hoe. Seizoenslijstjes deed ik al en vond ik wel leuk (én haalbaar!), maar ik wil ook wel een lijstje met doelen voor op de langere termijn. Ik breek daar mijn kop wel nog eens over en jullie lezen het hier dan misschien wel.)

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “30 voor 30: hoe is dat uiteindelijk afgelopen?

 1. Awel ik vind dat een wreed goeie score, zeker gezien de dingen die er dan uiteindelijk af gevallen zijn. Want ja zonder tuin, die kippen zouden ook maar raar kijken he..). Dat van die gilet zou ik hilarisch kunnen vinden, maar als ik zie dat ik hier al een jaar een rok heb liggen die ik alleen nog maar moet afzomen, dan heb ik geen recht van spreken 😀

  Welke fiets heb je trouwens besteld?

  1. Hahaha, ja! We kunnen natuurlijk ook met elkaar wat lachen he :p

   De fiets is er ene die op maat gemaakt wordt uit nieuwe en tweedehands onderdelen. Ik zal er wel eens over bloggen als hij er is!

 2. Dat van die rammelende eierstokken na je dertigste heb ik ook vaak moeten horen. Inmiddels ben ik 33 en heb nog steeds niks voelen rammelen, haha ?

 3. Haha voor dat “volwassen zijn staat behoorlijk laag op mijn prioriteitenlijstje”! Dat lijkt mij de beste manier van volwassen worden eigenlijk 🙂

  Hoera voor een nieuwe fiets! En voor de rest van wat je gedaan kreeg, want daar zitten toch een paar wreed uitdagende dingen bij, dat schone huis van jullie niet in het minst 🙂

 4. Hey Kelly, dit hoort nu niet bij deze blogpost. Maar op die van de ecostoffen kon ik niet reageren. Ken jij het merk ‘See you at six’? Dat zou ook biostof zijn. Klopt dat?
  Groetjes, Hilde

 5. Hahahaha die rammelende eierstokken, daar blijven ze hier maar op hopen, het gebeurt vooralsnog niet (en bij mij is de 30-kaap al bijna twee jaar gepasseerd).

 6. Voor je puntje 11: Bij Unizo is er een Go4Business traject dat een enorme shot onder je gat kan zijn (voor mij toch), omdat je afspraken maakt waarop je dan wel iets te vertellen moet hebben. Bij mij heeft dat toch enorm veel in gang gezet, misschien helpt het ook wel voor jou?

Reageer