3 vreetz’oppers voor Bloggers for Life

Vreetz’oppers? Dat zijn knuffels, en niet zomaar knuffels, maar zorgenvriendjes. Ik kende dat begrip niet, maar Sarah gaf een woordje uitleg bij haar patroon:

Zorgenvriendjes lossen geen problemen op, maar geven kinderen de ruimte om hun zorgen te tekenen of op te schrijven. Het briefje verdwijnt daarna in de mond van het zorgenvriendje, de rits houdt ze stevig opgesloten. “

Wel, dat soort knuffel wilde ik wel graag maken. En dus deed ik mee aan de sewalong in het kader van Bloggers for Life editie 2016. Wacht wacht, eerst efkes ‘t een en ‘t ander verklaren!

vreetzopper-oortje

Bloggers for Life 2016? Veiling + sewalong!

Bloggers for Life is een initiatief van Sarah en Annelies. De dames organiseren een veiling ten voordele van de vzw Altijd Vrouw. Die veiling start op 14 november. Je kan dan lotjes van 2 euro kopen om een door een bekende naaiblogger (check de lijst!) handgemaakt stuk te winnen. Een lotje voor een kans, zo simpel is het. De volledige opbrengst van de lotjes gaat naar het goede doel. De geveilde stukken komen vanaf 14 november op de blogs van de dames, dus hou die in de gaten!

Daarnaast organiseerden de dames dit jaar ook een sewalong, toegankelijk voor iedereen. Direct enthousiast was ik. Op de blog van Sarah verschenen vier eenvoudige patronen voor spulletjes die aan de dienst kinderoncologie van het UZ Gent worden geschonken. Knuffeldoekjes, toiletzakjes, zorgenvriendjes en ritstasjes vinden binnenkort hun weg naar het UZ Gent. Een Dikke Pluim voor het initiatief, zeg ik.

vreetzoppers-stelen-de-show

Mijn vreetz’oppers

Ik maakte drie zorgenvriendjes of vreetz’oppers. ‘t Is niet de eerste keer dat ik knuffels maakte (oh, dat doet me denken aan Loesje! en Tom Poes! en Opaschaap! – negeer dat autokussen maar even, wat een gedrocht!), en het is zeker niet de laatste keer. Knuffeltjes zijn leuk om te maken. Zo. Dan is dat ook weer duidelijk. Oké, nee, dat geldt wellicht niet voor elke maakster, maar dus wel voor mij en de vele andere dames die vreetz’oppers maakten.

Allerlei restjes gebruikte ik, restjes van zo’n 10 jaar naaicarrière. Op een avond werkte ik tot een kot in de nacht om de stukjes voor al die verschillende onderdelen te knippen. Zo’n rustgevend, leuk werkje vond ik het, dat uitzoeken welke restjes het beste bij elkaar zouden passen en welke pootjes en armpjes bij welk lijfje. Zen. Tot de derde.

Kijk, die pootjes!

vreetzopper-uiltjes-pootjes

vreetzoppers-pootjes

Kijk, die oogjes!

vreetzopper-cutie

Dat deze drie lieverds de zorgen van hun vriendjes zullen opvreten, ik hoop het.

cutie-danst

Materialen

Restjes! De ritsen zijn overschotten uit de mode-industrie (ik kocht er een paar jaar geleden 100 voor een paar euro, maar de webshop is overgenomen en de ritsen maken – helaas – geen deel meer uit van het assortiment). De vulling komt uit platte kussens, je weet wel, die die niet meer fluffy genoeg zijn maar waarvan je de inhoud perfect kan hergebruiken.

Patroon

Vreetz’oppers – Khadetjes

vreetzoppers-samen

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “3 vreetz’oppers voor Bloggers for Life

 1. Fantastisch Kelly, echt prachtig! Wat een werk moet dat niet geweest zijn, zo’n mooi initiatief, die kindjes gaan in de wolken zijn… you’re the best!

 2. Maar allé, hoe tof! Ooit wil ik ook met mijn naaimachine kunnen werken, zodat ik voor Juliette ook zo’n knuffel kan maken. En nu ga ik eens checken hoe die lotjesdingen ineen zitten. Je moet dan toch niet élke blog volgen om te zien wat er geveild wordt?

   1. Je hoeft zelfs niet te volgen om het te zien ;). Gewoon de fb pagina in de gaten houden of de komende weken elke maandag eens bij mij of bij Annelies komen piepen volstaat.

 3. Ik zag ze, ik las en ik moest glimlachen. En nog eens kijken en gewoon genieten…
  Erg mooi, hoe je al die stukjes en beetjes stof combineerde tot deze drie lieverds, zo hard bedankt daarvoor ♥

 4. Oh, zo zalig gemaakt! En die gifjes, ik ga dit bericht opslaan om nog eens terug te komen kijken als ik mij niet goed voel, denk ik, want dat is gewoon instant vrolijkheid!

  Ik las zondag toevallig over BFL en haastte mij maandag al naar de kringwinkel achter stofjes, om dan te lezen dat de projectjes al op zaterdag binnen moesten zijn. Stom stom, want die slabbetjes leken mij als beginner nog wel een haalbaar project.

 5. Pracht initiatief! En erg leuke Vreetz’oppers. Ze doen me spontaan zo’n beetje denken aan die sleutelhangers met van die gelijkaardige knuffels eraan (in mini-formaat) die men wel eens ziet op festivals.

Reageer