2017 in lijstjes, een filmpje

Ik ben een lijstjesfan. Evernote en Trello zijn mijn favoriete digitale tools, bijgestaan door spreadsheets en documenten in Google Drive en gewoon op mijn harde schijf, en dan zijn er nog losse papiertjes met lijstjes … Want ze zorgen voor orde in de chaos die het leven soms is, toch?

Begin dit jaar besloot ik enkele van die vele lijstjes eens te noteren, met een balpen, in een schriftje van papier. Op Facebook vroeg ik wie er curieus was naar de inhoud. Er bleek voldoende interesse te zijn, dus voilà, ik maakte een filmpje van mijn schriftje!

De inhoudstafel

Ik toon de inhoudstafel in het filmpje, maar een lijstjesblogpost zonder een lijstje, tja, dat kan niet, hé. Dus hoppa, even de huidige inhoudstafel overtypen …

 • Maaklijstje
 • Leeslijstje
 • Doelen voor 2017
 • Mijn prioriteiten
 • Focus (per maand)
 • Gemaakt (per maand)
 • Challenges
 • Maakwolk
 • Blogposts

En voor alles wat ik te vertellen heb hierover, verwijs ik jullie graag door naar het imperfecte, te veel euh’s bevattende en misschien iets te lange filmpje. (Maar hé, goed genoeg is het nieuwe perfect, toch?)

Mede-lijstjesfans, hoe pakken jullie lijstjes aan? Digitaal, op papier of ook een mix?
Volgend bericht
Vorig bericht

24 reacties op “2017 in lijstjes, een filmpje

 1. Wat een leuk filmpje..leuke inspiratie. .hier ook lijstjesfan voornamelijk losse blaadjes..juist de naaiprojecten worden goed genoteerd en sinds deze week een weekmenu..

 2. Tof tof! Hier ook een lijstjesfan 😀
  Lange-termijn-lijstjes houd ik digitaal bij, gewoon in Word. Dat zijn oa: mijn 5 verschillende leeslijsten, opgedeeld per bibliotheek (ik ben lid van 3 bibliotheken) en per challenge (Verbeelding challenge en mijn 100-landen-leesreis). Verder reisinspiratielijstjes: lijstjes per land en mijn unesco-werelderfgoedlijst. ook digitaal: fair fashionlijstjes met info per stad, eerlijke schoenenlijst, moestuinideeënlijst, enz. Voor de moestuin heb ik echter ook een papieren schrift waarin ik per moestuinseizoen de toppers en de floppers noteer.
  Mijn weekmenu maak ik altijd op papier (en sinds kort in de weekmenuplanner van Mme ZsaZsa, yay!). Dagelijkse en heel korte termijn to do lijstjes staan ook op papier (en liggen verspreid in huis, ahum…). Een inspiratielijstje en op-te-zoeken lijstje houd ik tijdelijk bij in mijn gsm (als ik geen papier bij de hand heb), tot ik de gesprokkelde info en inspiratie een plekje geef in hun definitieve lijstje.
  Maar zo’n schriftje als jij hebt, spreekt me ook wel aan. Dat is eigenlijk ook meer “slow living” dan al dat digitale gedoe… Je inspireert me!

 3. Ik kocht dit jaar een agenda, die tussenin genoeg schrijfruimte bevat. Zo heb ik vooraan een to-sew-lijstje, na elke maand een to-do lijstje, ook elke maand een leuke kleurplaat (die van januari is al bijna klaar, heerlijk gewoon), achteraan is er ook plaats voor een vakantielijstje, te zien lijstje, toffe herinneringenlijstje. Kortom, ik hoop dat dit jaar deze agenda een beetje structuur en minder rondslingerende lijstje met zich meebrengt.

 4. Wat leuk om een inkijkje te krijgen in jouw lijstjes! Het is zo netjes en georganiseerd allemaal. Als ik die Amerikaanse bullet journals zie, vraag ik me altijd af waarom ze zoveel onzinnige dingen bijhouden en het in een lettertype zet dat het net zo goed kunnen printen. Bij jou zijn het echt praktische lijstje, leuk! Ik werk ook het liefst met lijstjes op papier: veel maakinspiratie, recepten en berichtideeën voor mijn blog gecombineerd met mijn agenda.

 5. Lijstjes! Sinds juni vorig jaar hou ik ook een bullet journal bij. Het is ergens tussen een logboek en een lijstjesschriftje zoals het jouwe hierboven. Mijn eerste bullet journal is intussen gevuld en het is eigenlijk heel tof om op terug te kijken, want je doet inderdaad veel meer dan je denkt.

 6. Nog een medelijstjesfan hier! De laatste tijd is dat zo hip, en ik heb ook wel al wat gelezen over BuJo. Maar ik vind het zo’n gedoe, en ook al is het mooi en zo, in de tijd dat je alles maakt kan je al zeven dingen gedaan hebben…
  Ook hier is er nog een mix tussen digitaal en op papier. De laatste tijd grijp ik vaker terug naar papier, omdat ik niet meer zo vaak online ben, en ik ga me meteen laten inspireren door je post en alvast enkele lijstjes in mijn Flow-agenda toevoegen!
  Succes met je bijberoep, en ik (wij!) kijken alvast uit naar het recept van dé spinaziesaus 🙂

  1. De laatste tijd? Lijstjes zijn toch nooit weggeweest? 🙂 Dat BuJo-gedoe is wel ‘nieuw’, maar dus ja, mij lijkt het ook zo’n gedoe. Maar wie weet wat geeft dat als ik het écht eens uitprobeer … Misschien ooit 🙂

     1. Voorlopig (lees: niet al te veel tijd met de baby en duust miljoen meer dingen te doen dan vóór de baby) moet het vooral praktisch zijn. Andere hobbies heb ik genoeg. Maar wie weet, als J begint te kleuren en tekenen, dat we samen een BuJo kunnen maken 🙂

 7. Leuk om eens binnen te piepen bij een mede-lijstjes-fanaat 🙂 Ik doe ook mee met de Yoga Revolution, hoe gaat de challenge bij jou? Ik ga dit jaar ook experimenteren met een Bullet Journal, maar dan wel de eenvoudige versie zonder versieringskes en kunstwerkjes, kwestie van de lat niet te hoog te leggen om te starten 🙂

  1. De Yoga Revolution gaat goed! Het is al de derde keer dat ik meedoe met Adrienes yoga-in-januari-uitdaging en ik geniet telkens weer van die ‘onderdompeling’.
   En ja, die versieringskes en kunstwerkjes in sommige bullet journals … ik ben geen tekentalent dus ik zou er niet eens mee proberen starten :p

 8. Aaah, ik word hier helemaal blij van! Johan zit hier naast mij en begon plots te lachen, omdat ik blijkbaar met een smile naar mijn scherm zat te kijken en hij toen zag dat ik naar een filmpje over “lijstjes” aan het kijken was 😉

  Mijn lijstjes staan ook voornamelijk op papier; enerzijds natuurlijk omdat ik geen smartphone heb, maar anderzijds toch ook omdat ik het gewoon gezelliger vind 🙂 En ik onthou dingen ook beter als ik ze opschrijf dan wanneer ik ze enkel typ.

 9. Lijstjes zijn een hulp, zeker. Alleen mogen het er niet teveel worden want dan wordt het chaos in m’n hoofd van teveel… lijstjes. Wat me ook wel helpt is een bullet journal voor niet alledaagse taken (wat per kwartaal/per maand/halfjaarlijks/jaarlijks?) en dat is vind ik ook een grote hulp 🙂 . Altijd interessant een post als deze, leuk!

 10. Zalig! En zo mooi gestructureerd. Ik ben een en al chaos.
  Om controle te krijgen maakte ik lijstjes in word of in onenote maar dan moest mijn pc heel de dag opstaan. Resultaat ik was heel de dag mails aan het nakijken, blogs lezen, ….
  Dan maar Wunderlist proberen, dat kon ook op de smartphone. Maar toch…
  Sinds september gebruik ik het bujo, heel sec, zonder franjes en tekeningetjes en ik ben helemaal verkocht.
  Ik heb nog nooit zoveel gedaan, mijn huis staat aan kant en ik vergeet veel minder.
  Voor mij is het bujo de oplossing in mijn jarenlange zoektocht om uit de chaos te geraken. Ik ben fan. Van lijstjes, van bujo maar ook nog steeds van Wunderlist. (Dat ik voornamelijk gebruik om cadeau ideetjes, voor mezelf maar ook voor mijn man en kids, te noteren)
  Bedankt voor het filmpje!!!

Reageer