12 in 12 wordt 8 in 12

Liefde op het eerste gezicht, toen ik deze versie van de Sweet baby Hoodie op Pinterest tegenkwam. Het patroon werd meteen gedownload, afgedrukt en toegevoegd aan het 12 in 12-lijstje. Enkele weken geleden begon ik eraan. Met twee bolletjes biologisch katoen, die ik een tijdje geleden eens nieuw had gekocht. Het was al snel duidelijk dat twee bolletjes niet zouden volstaan, dus werd er nog eentje gekocht. Maar dat was toch nog niet voldoende. Uiteindelijk zijn in dit project vijf bolletjes biologisch katoen gekropen. De drie extra bolletjes zijn trouwens de bolletjes waarover ik het eerder had, die mijn koopvrijheid-‘regel’ uitzonderlijk verbroken hebben…
Ik kan jullie het afgewerkte product niet ‘op model’ tonen, wegens geen baby in de buurt. Maar een stuk van mijn wasrek heeft toch goed dienst gedaan.

Het haakwerk zelf duurde helemaal niet zo lang, ‘t is dan ook maar een klein giletje, de afwerking (samennaaien en draden instoppen) werd echter meermaals uitgesteld… Omdat dat allemaal zo lang duurt én omdat samennaaien van een gehaakt kledingstuk iets nieuw was voor mij en ik dus eigenlijk niet goed wist hoe ik dat het beste deed… Dankzij Debbie Stoller kwam het toch allemaal nog goed, behalve de naad van de achterkant van de kap, zo’n dikke ribbel! 

Ik heb trouwens voor dit project voor de eerste keer geblockt. Ik had geen tijd om een voor-foto te nemen, maar blocken werkt!

En de knoopjes komen uit mijn twee knopenpotjes vol kringwinkel- en andere vondsten. Maar dat had je waarschijnlijk al wel door 😉

Patroon: Bernat (inloggen vereist). Maar gehaakt met naald 5. En naar het einde toe minder naar het patroon gekeken… 

Andere versies van dit patroon: in deze Ravelry-galerij.

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “12 in 12 wordt 8 in 12

 1. als ik zoiets zie, wil ik echt leren haken!
  en ook, amai, zo productief zeg.
  hier is binnen een week of 3 weer een baby in de onmiddellijke nabijheid, en ik heb er nog n i k s voor gemaakt. ondanks nesteldrang en al. als hij niet te vroeg komt, komt het mss nog goed.

 2. He wat mooi. Ook heel schone wol precies en de kleur spat echt van het scherm. Naar dat blocken ben ik anders wel benieuwd. Ik heb een keer een poging tot gedaan, maar dat was geen onverdeeld succes :-D.

 3. Hier vind je een uitleg over blocken, voor breiwerk, maar voor haakwerk is het, denk ik, hetzelfde. Ik heb de wet block methode toegepast, maar ik heb wel alles eerst in elkaar genaaid (op aanraden van de rebelse Debbie Stoller 😉 ), zonder opspannen / vastspelden, want ja, het hing toch al aaneen. Blocken werkt enkel bij natuurlijke materialen.

  En Fi3n3, dit is niet zo heel moeilijk hoor. Je moet enkel kunnen minderen eigenlijk, en dat is een van de eerste dingen die ikzelf leerde.. Ik beschouw mezelf trouwens ook als een beginnelinge, dus als je 't echt wil maken, moet dat zeker lukken! 🙂

 4. Hij ziet er echt supernetjes uit! En ik vind het echt dapper dat je het aandurft een jaar niets te gaan kopen (kun je nagaan hoe afhankelijk/koopverslaafd we geworden zijn dat ik het dapper van je vind). Ik ben benieuwd hoe het zal gaan..
  En ik moet eens gaan teruglezen over je shampoovrijheid, dat vind ik ook wel interessant (ook al heb ik net een fijne nieuwe ecoshampoo ontdekt..)

Reageer