12 in 12 wordt 7 in 12

Puntje 12 van op het lijstje mag geschrapt worden: lapjes voor het wildbreiproject. Begin dit jaar breidde en haakte ik er een paar. Ook mijn mama, de moeder van mijn stiefvader en vriendin Evy deden onder lichte dwang van mijn kant hun bijdrage aan het wildbreiproject georganiseerd door de Aalsterse LETS-groep
Vandaag was het zover: de stad werd aangekleed met honderden lapjes. Voor het eerst dit jaar bleef ik zowaar drie uur in de stad, vooral om foto’s van dit mooie LETS-project te kunnen nemen.

Helaas, de zon bleef zich verstoppen achter de wolken. De lappendekens voor op de betonnen stoelen hadden al preventief een regenjasje gekregen.

En ik vond ook een deel van de lapjes die mijn helpers en ik gemaakt hebben 🙂

Wat 12 in 12 verder nog betreft: ik ben ook aan het verderwerken aan mijn eerste sok. Het gaat vooruit, maar wel in een zéér lage versnelling. Ik vind dat zelf niet verbazingwekkend: ik zit eigenlijk wel te prutsen met vijf potentiële moordwapens he. Schrik om mijn ogen uit te steken met die dunne naalden? Een beetje, ja. En dan altijd die naald wisselen voor de boordsteek… Maar goed, ik heb nog steeds geen steken laten vallen en an sich is het absoluut niet moeilijk. Gewoon een beetje prutswerk, af en toe 😉

EDIT: “Absoluut niet moeilijk” kan ik alleen maar schrijven omdat ik de geweldige, uitgebreide handleiding van El*f maakt zelf gebruik!

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “12 in 12 wordt 7 in 12

 1. Die lappendekens op die stoelen… geweldig! Anders zijn dat maar harde stoelen, denk ik. En koud!

  Hmmm, ik meen mij uw eerste stapjes richting de breinaalden nog te herinneren, en nu zit je zomaar even een prachtige -op het eerste zicht: zo netjes!- sok te breien. Volgende winter wanten aan uw handen van eigen makelij?

 2. Zo'n knappe foto's, en geweldig initiatief uiteraard! Die sokken, dat komt wel goed. Kheb mijn mama er ook al mee zien prutsen, en lijkt mij inderdaad een zeer minutieus werkje!

 3. Wow die stad hangt echt vol wol! Mijn eerste sok (waar ik vorig jaar aan begon) is ook zo ver als bij jou, ik moet beginnen aan de hiel. Jij hebt wel een heel mooie fijne steek zeg.

 4. Tof, zo'n versierde stad!

  Om uitgestoken ogen te vermijden kun je voor sokken kleine naalden gebruiken. Dat vraagt een beetje aanpassing, want je kunt ze niet onder je arm steken. Toch breit dat vlotter dan die lange moordwapens.(vind ik)

 5. Wow leuk al die lapjes. Ik wil dat altijd al eens in het echt zien, zo toevallig. Volgens mij is dan uw dag goed.
  En uw sok ziet er al goed uit. Ik brei inderdaad met kortere houten naalden. Dat uitsteekgevaar heb ik ook meegemaakt haha.

  1. Ja, natuurlijk allemaal dankzij jouw goede handleiding! Ik wilde er trouwens naar linken, maar je blog staat niet meer online? Of is hij verhuisd?
   Hoe dan ook: bedankt bedankt bedankt! Zonder jouw uitgebreide uitleg had ik het sokken-breien waarschijnlijk nog uitgesteld… Maar jouw stap-voor-stap begeleiding steunt me tijdens die moeilijke momenten 😉

 6. Waauw, de lapkes: mooi! En de sokken: ik brei nu ook vaak op rondbreinaalden, veel minder kans op vallende steken en uitgestoken ogen, en minder naadjes. Maar ge komt er wel, en ik zal dan eens ooit aan mijn tweede sok van het streepjespaar beginnen :)…

  1. Ik brei ook vaak op rondbreinaalden, voor grote projecten, maar gebruik je voor sokken dan ook zo'n speciaal mini-rondbreinaaldding? Want de rondbreinaalden die ik heb, zijn 60 à 80 cm lang… En ik heb al gezien dat er zo'n kleine dingetjes bestaan, maar nog niet in de winkel zien liggen. En daarmee kan je misschien ook niet alle soorten sokken breien die je zou willen? Of ben ik nu helemaal in de war door de hoeveelheid mogelijkheden?

  2. Ah, dat heb ik al eens gezien! En uitgeprobeerd, voor het maken van een kortere cirkelsjaal, denk ik. Maar dat lukte niet direct zo goed. Rap opgegeven… Maar ik zal het dan nog maar eens proberen! Eerst wel deze sok afwerken 😉

 7. Whaa, dat wildbreien, hoe super is dat! Was in Antwerpen ook eens, ooh dat was keimooi gedaan, versierde vuilbakken en standbeelden.. Ik was jaloers dat ik dat veel te laat wist en niet kon meedoen. 🙂

  Je sok ziet er supergoed uit. Jouw sok en die van Perzik doen er me aan denken dat demijne hier ook nog ligt… wachtend op een teen! 🙂 Ik brei ook met lange naalden trouwens, bij gebrek aan kortere.. Hoeveel keer ik mijn lief en mezelf daar al perongeluk mee gepord heb! 😀 Note to self: koop korte naalden.

Reageer