12 in 12 wordt 11 in 12

Ik ben besmet. Met het brei- en haakvirus. Mijn Viking werd de laatste weken alleen maar aangeraakt om hem uit de weg te zetten… Verwaarloosd, enorm, maar goed, morgen heb ik een vrije dag (dank u wel, stakers! 😉 ), die grotendeels gereserveerd is voor naaiactiviteiten (en om de keuken en de badkamer eens grondig schoon te maken, maar dat is niet erg boeiend…)
Terug naar het virus. Deze beenwarmers, mijn eerste afgewerkte 12 in 12-project (nummer 2 en 3 zijn ook bijna klaar!) maakte ik grotendeels tijdens treinritten. ‘s Ochtends, als de trein druk bezet is, een beetje lastig met die lange breinaalden, maar ‘s avonds kan ik daar zo van genieten, de rust, de breinaalden of haakpennen, een bolletje garen en eventueel wat muziek in mijn oren… Haaaaa, chillaxin to the maxin, weet je nog? 😉
Materiaal: Lana Grossa Organico, 100% katoen…

Werkwijze: wreed simpel, want niet in het rond 🙂 Eerste paar rijen boordsteek (2 rechts – 2 averechts), dan het grootste stuk tricotsteek (naald rechts – naald averechts), het laatste stuk weer boordsteek. Daarna bleven de lappen een paar dagen liggen (eigenlijk al meer dan 14 dagen…), maar vorige week kwam het er dan toch van om de zijkanten samen te naaien (met de matrassteek)… De laatste loodjes en zo he 🙂

Oh, en ik liet een gaatje in de zijnaad, zodat ze ook al polswarmers kunnen gedragen worden. Multifunctionaliteit he! 
Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “12 in 12 wordt 11 in 12

  1. Een olossing voor die onhandige lange breipennen in de trein…een rondbreinaald! Als je moet stoppen dan gewoon de punten met een elastiekje bijeendoen, supermakkelijk! Britt

  2. Britt, ik heb rondbreinaalden en dat is inderdaad veel handiger op de trein… Maar ik heb niet in alle diktes rondbreinaalden, en wel heel veel sets gewone naalden, bijna allemaal gekregen… Dus brei ik met de naalden die ik heb ipv geld uit te geven aan nieuwe. Als ik zelf mijn gerief zou moeten kopen hebben, had ik wel zeker voor rondbreinaalden gegaan – veel praktischer!

  3. Ik heb dat garen ook al gebruikt.
    Superfijn om mee te haken/breien.
    Ik ben momenteel bezig aan een paar sokken en volgende week begin ik aan mijn eerste trui!

  4. Micheline, ik heb 80% van een bol garen van 50 g / 90 m (voor naald 5 – 5,5) per beenwarmer gebruikt. Dus met ongeveer anderhalve bol kom je wel al ver genoeg, tenzij je ze langer wil natuurlijk 🙂

Reageer