12 in 12 wordt 10 in 12

Er werd weer iets van het 12 in 12-lijstje geschrapt! En vanaf nu plak ik voor elk afgewerkt 12 in 12-maaksel een dik rood kruis op mijn aftelding. Dat werkt toch extra motiverend, als je telkens iets kan doorkruisen, een beetje als een beloningssysteem voor kindjes – “als je 10 stickers hebt, krijg je een snoepje”, zo’n dingen 😉 Waarmee ik mezelf zal belonen, weet ik nog niet goed, maar goed, dat zijn zorgen voor later, niet waar?

Deze muts was eigenlijk helemaal niet gepland. ‘t Is te zeggen: enkele weken geleden stond ik eens op met enorme haak-/breigoesting. Ik wilde per se iets hebben om me op de trein naar het werk mee bezig te houden. Mijn vorig project was nog niet afgewerkt, maar het was te groot om mee te nemen (het is trouwens nog steeds niet afgewerkt…). Ik ging gauw eens in mijn kleer-annex-garenkast graven, vond daar anderhalf bolletje garen (70% bamboe – 30% katoen, van het merk CoatsCrafts, Anchor, note to self: wassen op 30° 😉 ) en dacht: ‘hiermee moet ik wel een muts kunnen maken!’

Ik gebruikte geen patroon, moest twee keer een groot stuk aftrekken en helemaal opnieuw beginnen, maar de derde keer was de goede keer. Nu ja, bijna… Als je goed kijkt, zie je een lichter gekleurd draadje bij de overgang van bandgedeelte naar hoofdgedeelte. Iets te weinig garen om het bandgedeelte aan het hoofdgedeelte vast te naaien… 

Aangezien deze muts eigenlijk nogal impulsief gemaakt werd, heb ik ze niet gemaakt met de bedoeling dat ze voor mijn eigen kop zou zijn. Helemaal erop los gehaakt dus. Lelijk is ze niet, maar toch, ik twijfel wel nog of ze op mijn kop past, ik ben namelijk andere mutsen gewoon. Gelukkig heb ik al iemand gevonden die haar wel zou willen adopteren, voor het geval het écht niet zou goed komen tussen ons 😉

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “12 in 12 wordt 10 in 12

  1. Dat weet ik, Joanna 😉 Maar ik was van bovenaan begonnen en wilde het eigenlijk anders doen. Toen bleek dat ik niet genoeg garen zou hebben om het te doen zoals het in mijn hoofd zat, heb ik de band gemaakt…

Reageer