Pompoensaus

En dan maakt Kelly geen pompoensoep, want ’t is nog te warm voor soep, vindt mijn lichaam, maar wel pompoenballetjes en pompoensaus.

Het recept voor de pompoenballetjes komt uit het Donderdag Veggiedag Kookboek, dat ik onlangs kreeg van een vriendin (het boek is trouwens goedkoper voor EVA-leden, alweer een reden om lid te worden!). De pompoensaus is gebaseerd op een recept uit mijn kookboek Vegetarische gerechten van de reeks Kitchen classics (dat ik ook ooit kreeg, ook een goed vegetarisch kookboek).

Zo maak ik pompoensaus

(hoeveelheden en verhouding maak je zelf uit, je merkt het wel he)

  1. Stoof ui en look.
  2. Voeg een groentenbouillonblokje en water toe.
  3. Voeg pompoen toe, in kleine stukjes gesneden en met het vel er nog aan.
  4. Laat dit pruttelen op een laag vuurtje tot de pompoenblokjes zacht zijn. Voeg water toe als het te droog zou worden.
  5. Plet of mix* de pompoen efkes.
  6. Voeg plantaardige room toe.
  7. Breng op smaak met nootmuskaat, bieslook, peper en zout.

Serveer met tagliatelle of andere pasta, eventueel wat pijnboompitjes en/of geraspte kaas naar keuze.

Et voilà, simpel, snel, vegetarisch, grotendeels biologisch en gelukkig ook goedgekeurd door mijn proefkonijn.

En om efkes in de sfeer te blijven, geef ik u gauw tussendoor nog twee tips mee. Morgen zal ik namelijk paprikareepjes met aceto balsamico als voorgerecht en boterboontjes met couscous als hoofdgerecht uitproberen. En ik ben er nogal zeker van dat het mij zal smaken. Merci voor de receptjes, Sabine en Maman verte!

* Maar onthoud een van Celestine‘s leuzes: Wat ne mixer kan, kan ik ook.

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Pompoensaus

  1. hallo KELLY vandaag was mijn man gelukkig thuis en toen ik thuis kwam was de pop al aangekomen ze is mooi en mijn dochter van 13j wil die pop ook wel maar ik heb ze al beloofd aan die dame bij wie ik as don of vrij op de koffie ga!!! SUPER BEDANKT!!! lieve groet JEZEBELLE