Pompoenpuree maken

Het pompoenseizoen is terug en dat betekent onder andere dat ik een hele hoop potjes pompoenpuree in mijn diepvriezer heb. In verschillende portiegroottes, want voor zoveel doeleinden: pompoensmoothie, pompoentaart, pompoen-pecanboter (voor die drie dingen gebruik ik de geweldige recepten uit Oh She Glows), pompoensoep, pompoenballetjes en nog veel meer. Hoe maakt ge dat nu juist?

recept pompoenpuree

In de oven

Dit is de gemakkelijkste manier. Als je een werkende oven hebt tenminste.

  1. Snij de pompoen in twee.
  2. Verwijder de pitten.
  3. Leg de pompoenstukken op een ovenschaal. Een hele grote pompoen kan je eventueel nog in kleinere stukken snijden, maar dat moet niet per se.
  4. Laat een halfuur tot drie kwartier garen op 180 à 200°C, tot je er met je vork gemakkelijk in kan prikken.
  5. Laat even afkoelen, schraap het vruchtvlees los van de schil en mix het tot een puree. In de Vitamix wordt dat suuuuupersmooth, maar met een goeie staafmixer of blender moet dat ook goed lukken.

Op het kookfornuis

Deze methode gebruik ik bijna nooit, maar als ge geen werkende oven hebt, lukt het dus ook op deze manier.

  1. Snij de pompoen in twee.
  2. Verwijder de pitten.
  3. Snij in schijfjes.
  4. Schil de pompoenstukken.
  5. Snij in kleinere stukjes.
  6. Kook of stoom de stukjes tot je er met je vork gemakkelijk in kan prikken.
  7. Mix tot een puree.

Welke pompoen?

Kies maar! Het lukt met alle pompoenen en je mag helemaal zelf kiezen welke je de lekkerste vindt. Da’s tof he!

Voilà, ik dacht, ik zwier dat hier eens raprap tussendoor op den blog, want elke keer als ik spreek over pompoenpuree, moet ik uitleggen hoe ik dat maak. Vanaf nu kan ik die mensen gewoon doorverwijzen naar mijn blog. Hè hè.
Volgend bericht
Vorig bericht

Een reactie op “Pompoenpuree maken