Alweer maar twee uurtjes, alweer omwille van dat communieseizoen! Na een toch wat lange communieplechtigheid, waarbij ik mijn petekind slechts vijftien seconden zag (enkel zijn hoofd), een receptie met aldifruitsap in een somber parochiezaaltje en een niet-gepland maar heerlijk etentje stortten we ons op de tuin. Nu ja, ‘storten’ is een eufemisme. Want de voorgaande nacht was te kort geweest. Maar “wie wil feesten, moet ook kunnen opstaan/werken!”
Nu, eigenlijk heb ik vooral geoogst. Want mannekes toch, dat groeit daar! Bijna ongelooflijk! De komende twee weken zal ik regelmatig een zak frisse blaadjes kunnen gaan plukken. Al wie nog lekkere recepten voor rucola, tuinkers, mosterdblad en ander gebladerte heeft: delen, die handel!
Deze keer had ik mijn fototoestel wel de dag zelf mee. En deze keer viel mijn oog vooral op alle tinten rood.
De houten serre die vorig keer nog open was, kreeg intussen ook een jasje.
We experimenteerden met haartooi …
We zetten de kinderen aan het werk …
En we begonnen aan een insectenhotel – want ja, dat kan écht niet ontbreken, niet waar? (eh eh, gezien de naam van onze samentuin, Hotel Insectopia)
wat een prachtige foto's!
Het aards paradijs, dat gaat nog veel lekkers opleveren, dat is duidelijk!
Oh, ik ben echt verliefd op die serre!
Super!
Wauwie, zo schoon, al dat groen en rood 🙂 Een beetje op zijn Amélie 😉 En ha, knollekes in uw haar! Tof!
Mijn haar is roder, 't is dat van oprichtster Heidelien. Ik zou nooit radijzen in mijn haar steken ze, zo zot ben ik niet :p
Ziet er geweldig mooi en lekker uit!
Mosterblad gebruiken wij gewoon bij de sla, want het geeft je schotel pit en kleur. wij vinden het superlekker. Het groeit ook hard en je kunt er dus regelmatig van plukken.
Zo'n oogst al! En geen foto van uw radslag? Of komt die nog.
Zalig ! Geniet maar al van al dat lekkers !
Mosterdblad heb ik ooit eens in een Indisch restaurant gegeten: gestoofd in een currysausje. Lekker!
Heb het wel nog nooit zelf proberen na te maken 😉