Goesting-in-zomer-schotel

Onlangs zette ik een foto van mijn avondeten op Instagram. Zo gaat dat hé, als je instagramt. Dan begin je plots foto’s te nemen van de kleine en grotere dingetjes die je zo tof vindt. Eten in mijn geval dus, ja. Op vraag van enkele dames deel ik hier hoe ik het gemaakt heb.

schotel-couscous-aubergine-courgette-tempeh

Wat heb je nodig?

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 groene paprika
  • 1 rolletje (rook)tempeh
  • (volkoren) couscous
  • pompoenpitten (of andere pitten)
  • amandelen (een handje of twee)
  • Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder, (versgemalen) peper, (zee)zout en eventueel verse peterselie

Zo maak je het!

  1. Snij de aubergines in blokjes en bestrooi ze met veel zout.
  2. Hak de amandelen grof.
  3. Snij de courgettes en paprika in blokjes. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie, (pompoen)pitten, Provençaalse kruiden, peper en zout, roer goed en zet in de oven op 200° C.
  4. Verhit een pannetje (zonder olie) op middelmatig vuur en rooster de amandelen.
  5. Snij intussen de rooktempeh in kleine stukjes, maar let er goed op dat je amandelen niet aanbranden.
  6. Als de amandelen geroosterd zijn, schenk ze in een kommetje of op een bord. Vul je pannetje nu met een bodem olijfolie en bak de tempeh zachtjes en met zoveel gerookt paprikapoeder als je denkt dat lekker is (een goeie eetlepel in mijn geval, maar ik ben dan ook vrij zot van in gerookt paprikapoeder gebakken rooktempeh).
  7. Spoel de auberginestukjes af, pers het water eruit en bak ze in een tweede pan in een bodempje olie.
  8. Maak de couscous (luister naar het pakje). Hak wat peterselie fijn en roer het erdoor.
  9. Roer alles door elkaar zodra het courgette-paprika-mengsel voldoende gebakken is.
  10. Eet warm, lauw of koud, ’t is allemaal even lekker!
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Goesting-in-zomer-schotel