Weekmenu – #DZV week 3

Speciaal voor de Dagen Zonder Vlees deel ik wat ik de voorbije week allemaal gegeten heb, ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en tussendoor – soms aangevuld met (minderwaardige, sorry) Instagramfoto’s.

Ik was de hele week ziek (keelneushoofdspiergedoe), dus kookte en bakte ik weinig en belandde ik na het werk uitgeput in de zetel. Gelukkig ben ik samen met een man die vroeger kok wilde worden en ook nu nog graag kookt. En me vertroetelt als ik ziek ben, dat ook. En me dwingt om terug te gaan liggen als ik koppig zelf een tas thee wil zetten en me daarbij verbrand omdat ik de waterkoker niet hoog genoeg kon heffen. Zielige maar oh so lucky me.

Woensdag 4 maart

  • ’s ochtends: de oh zo geweldige apple pie oatmeal uit het Oh She Glows kookboek (havermoutpap dus alweer, maar eens met een ander smaakje)
  • ’s middags: noodles met zoete gembersaus en geroerbakte biogroentjes
  • ’s avonds: witte kool met tomaat en ei uit de oven, redelijk oké recept uit Fourplay van Marta Majewska
  • dessert: een klein stukje verse, gezonde appelcake

Donderdag 5 maart

  • ’s ochtends en ’s middags: gezonde appelcake
  • ’s avonds: Stefan maakt een Chinese schotel met broccoli, wortels, champignons en mie
  • tussendoortjes: een handje gedroogde mangostukjes (valt het op dat dit een van mijn verslavingen is tegenwoordig?) en een handje gedroogde gojibessen

Vrijdag 6 maart

  • ’s ochtends: een beetje sojayoghurt met citroentaartsmaak
  • ’s middags: panini met mozzarella, pesto, zongedroogde tomaatjes en sla
  • ’s avonds: een handje cashewnoten, een handje gedroogde mangostukjes, fruitsap

Zaterdag 7 maart

  • ’s ochtends: niets want ik was te ziek om honger te hebben 
  • ’s middags: fruitsap, poffertjes en rood fruit in bed dankzij Stefan
  • ’s avonds: Stefan maakt puree met balletjes in paprika-champignon-tomatensaus
  • tussendoortjes: een groot KinderSurprise-ei, want ik was enorm ziek, Stefan was boodschappen gaan doen en bracht me dit als troostvoer mee (ook omdat er een Minion in zat en ik de Minions zo grappig vind)

Zondag 8 maart

  • ’s ochtends: chiapudding met banaan en gedroogde gojibessen
  • ’s middags: fruitsap, een croissant en een chocoladesandwich, cadeautje van de organisatie van de Eco-Expo in Lochristi
  • ’s avonds: puree met balletjes in paprika-champignon-tomatensaus

Maandag 9 maart

  • ’s ochtends: afbakcroissants
  • ’s middags: puree met balletjes in paprika-champignon-tomatensaus
  • ’s avonds: een afbakcroissant en een groot glas banaan-rodevruchten-rijstmelksmoothie

Dinsdag 10 maart

  • ’s ochtends: een tas warme rijstchocomelk gezoet met stevia en met een beetje kaneel en haverpudding van de nacht op z’n Art d’Eco’s (met pindakaas en chocolade!)
  • ’s middags: puree met balletjes in paprika-champignon-tomatensaus (de laatste, maar alweer oh zo lekkere portie!)
  • ’s avonds: guacamole met tortillachips
Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Weekmenu – #DZV week 3