♥ zeesalade op de bokes

Na meer dan vier jaar vegetarisch eten zijn al redelijk wat boterhamsmeersels de revue gepasseerd. Sommige bleven (check hier een oude top 5), andere bliezen meteen de aftocht. Sinds kort zijn we hier bijvoorbeeld zot van de (vegetarische, niet vegan) tonynsalade en de kip-kerriesalade van De Vegetarische Slager. Gemakkelijk ook, zo gewoon een potteke kunnen opentrekken en de inhoud op de boterham kwakken, juist gelijk vroeger.

Ik maak ook graag zelf smeersels. Dit (licht aangepast Vegan Challenge-) recept is een van de blijvertjes: op basis van kikkererwten (dat vind ik goed, want eigenlijk wil ik wel wat vaker kikkererwten eten), snel klaar en met ingrediënten die ik meestal standaard in huis heb: kikkererwten’tonijn’salade, volgens het recept, maar laat het ons gewoon ‘zeesalade’ noemen.

Ingrediënten

  • 200 g gekookte kikkererwten (gedroogd, geweekt, gekookt in bouillon + afgespoeld OF uit blik en goed afgespoeld)
  • 1 norivel (te koop in de supermarkt, om sushirolletjes te maken)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise / veganaise / lookmayonaise (of meer)
  • 1 tl mosterd
  • sap van 1 limoen (of citroen)
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje look
  • 1 tl bieslook of wat fijngeknipte pijpajuin (maar ook lekker met peterselie, dille en andere ‘frisse’ kruiden)
  • zout en cayennepeper

 

Klaarmaken

  1. Prak de kikkererwten met een vork.
  2. Knip het norivel in kleine stukjes.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en prak alles samen.
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “♥ zeesalade op de bokes

  1. goeie reminder dat ik deze nog eens moet maken – ZO lekker. (tegenwoordig doe ik veel hummus volgens het recept van de Groene Meisjes, gevolgd door pesta met warmoes, kwestie van de blender optimaal te gebruiken voor het afwassen). Ik nam vorige week met grote glimlach zo'n doosje van de Vegetarische Slager vast en dat was dus wel een dikke tegenvaller dat die dingen niet vegan zijn! Allez! Maar van het biomerk van Delhaize hadden ze nog wel iets lekker preparé-achtigs met wortelen en tomaat. In Berlijn aten we iets heel goed met erwten – ik zal dat eens proberen recreëren, en ik laat u weten wat het wordt 🙂