Recepten van de maand: juli & augustus 2013

Een wreed snel en wreed kort overzichtje met weinig eigen foto’s (maar misschien nog een geluk ook, want ik + foodfotografie = jakkes) deze keer, want ik heb niet braaf bijgehouden welke recepten ik in juli en augustus allemaal voor de eerste keer heb gemaakt.

In de categorie ‘hartig’

Linzensalade met kerstomaten, courgettes en mozzarella – wel oké, maar vermoedelijk zonder mozzarella niet erg rijk van smaak.

Broccoli-couscous-curry – snel en verrassend lekker, zelfs volgens mijn broccoli-afkerige Stefan. 
Gevulde aubergines – festijn dankzij de kruiden die ik er ‘vanzelf’ nooit aan zou toevoegen!

Tofusalade – bedoeld als broodbeleg, maar ook heel lekker met linzen en patatjes.

Linzen-walnotenburgers van Photo-Copy Ann (met een eitje) – hoort bij de beste veggie burgers die ik al gegeten heb. Echt waar. 
Geroosterde kikkererwten – beter dan chips. Tenminste, als je even zot bent van pimenton de la vera als ik.

Warmoes met gekarameliseerde ui, olijven en kappertjes – extra lekker dankzij de olijven en de kappertjes.
Curry van aubergine en citroengras – niet met spruitjes, maar met courgettes (en ook nog wat sluimererwten) – festijn! (ah ja, want ik ben verliefd op aubergines)


Ik at ook voor de eerste keer gerookte tofu (niet hetzelfde als gerookte tempeh!) en manmanman, dat is pas lekkere tofu! (nu ja, toch van het merk dat ik at)

Geen nieuwtje, maar Lien vroeg het recept: Hasselbackpatatten. Ik zag het ooit op het weeweewee als: aardappelen ongeschild in fijne schijfjes snijden maar niet helemaal door snijden, fijne schijfjes look tussen elk schijfje, besprenkelen met peper, zout en boter en/of olijfolie, 40 minuten in de oven op 220°C. Dat is blijkbaar maar één variant van Hasselbackpatatten, dus google vooral eens naar deze – blijkbaar Zweedse – bereidingswijze voor patatten.

En verder aten we vooral uit Hotel Insectopia. Gratis groentjens dus. Hieronder paarse patatten, roze patatten (te klein om te schillen, dus gewoon gekookt in de schil), gele tomaten, rode tomaten en véél groene peterselie (want als ik peterselie eet, is het wel vaker véél).

Zoet

Gemarineerde aardbeien – ik verving de suiker door 50 ml agavesiroop, muchos lekkeros!

Exotische fruitcrème – eentje voor de fans van mijn rode vruchten-pudding, maar dan met mango. Ik voegde nog banaan en geraspte kokos toe.
Meermaals: kokosmacarons uit Lisette in Luilekkerland – suuuuuuperlekker, zeker als ze nog wat warm zijn.

Lavendel-chocoladecake uit Lisette in Luilekkerland – een beetje spannend, want ik had nog nooit lavendel gegeten, maar jawel, de lavendel maakte het net extra lekker. Ik maakte hem voor de blogmeetdames, waar Eline hem vereeuwigde.

(foto van Plutomeisje)

(iemand trouwens geïnteresseerd in een review van Lisette in Luilekkerland?)

En daarnaast vooral veel chocomousse, veel bananenshakes en enkele andere klassiekers uit de plantaardige Kelly-keuken. Lekkerlekkerlekker!

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Recepten van de maand: juli & augustus 2013

  1. Dit weekend voor 't eerst uw frambozenmousse gemaakt en hij viel in de smaak, ook bij de zoetebekken hier in huis. Voor herhaling vatbaar! (hij bleef alleen een beetje lopend, ook na een nacht in de frigo)
    En ben nu wel benieuwd naar dat boek, ja.

  2. Ik blijf erbij. Wanneer je ooit deze kant uit komt (Denderstreek)of ik jouw kant 😉 mag ik dan aub eens komen proeven. Ik verhang me aan die foto's. Een keukenprinses ben ik helaas zelf niet. En ik heb 'moeilijke' eters (tieners!)