Recept: suikervrije bananencake

Deze bananencake heeft alles wat een cake volgens mij moet hebben: plantaardig, suikervrij, zonder kwaadaardige vetten, gemakkelijk en snel gemaakt, natuurlijk zoet en uiteraard lekker. Een fris citroensausje (300 ml yofu + 1/2 banaan + citroensap + 100 ml of minder rijststroop) erbij maakt het helemaal af.

bananencake-suikervrij

Nodig

  • 1/3 cup sojamelk + 1,5 tl appelazijn
  • 3 rijpe bananen
  • 1/4 cup plantaardige olie naar keuze
  • 1/2 cup appeldiksap (of 1/4 cup appeldiksap + 1/4 cup kokosmelk)
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 cups volkoren meel
  • 2,5 tl bakpoeder + 0,5 tl zout
  • 1/4 cup havermout
  • 1/2 cup geraspte kokos

Zo moet dat!

  1. Meng sojamelk met appelazijn in een apart kommetje, laat even staan.
  2. Mix de natte ingrediënten.
  3. Meng de droge ingrediënten in een andere kom.
  4. Roer de melk om en giet bij het bananenmengsel.
  5. Meng de droge met de natte ingrediënten, roer niet langer dan nodig.
  6. Voeg eventueel nog wat noten of chocoladestukjes of cacao toe.
  7. Bak 30-45’ op 180°C in een beboterde, bebloemde bakvorm.

bananencake-zonder-suiker

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Recept: suikervrije bananencake

  1. Mmm, klinkt goed! Appeldiksap en ontgeurde zonnebloemolie, betekent dat: natuurwinkelwaarts? (Wat hier vervoersgewijs niet zo'n ecologische onderneming is…) Of heeft een doorsnee supermarkt dat ook?

    1. Appeldiksap koop ik bij Colruyt (bij de babyvoeding in de Colruyt waar ik ga). Ontgeurde zonnebloemolie koop ik in de natuurwinkel of bestel ik via Bioplanet, want bij mijn weten vind je in de rekken meestal de gewone zonnebloemolie. Daarmee lukt het natuurlijk ook, maar de ontgeurde is veel neutraler. Een notenolie kan ook wel. Maar alleszins dus geen olijfolie, want dat smaakt veel te hard door …

  2. als bananen nu niet zo vies waren, dan vond ik dit een heel lekker plan. Maar ik ben al lang content met de ideeën voor zuivel- en suikervervangers die je erin steekt (jaja, ik doe ook een poging), merci!