Koekiemonsterpraktijken (deel 2)

Maandag en dinsdag had ik een gast op bezoek. Na een weekend vol frustratie en verdriet was ze meer dan welkom. Net zoals de mueslikoekjes die ze meehad. En omdat ik die laatste zoooo lekker vond en omdat ze geen eitjes bevatten, vroeg ik het recept en haar toestemming om het hier te publiceren. Alle eer dus aan T.!

Nodig
150 g bloem (wit + bruin)
150 g muesli
1 tl bicarbonaat
1 tl bakpoeder
0,5 tl zout
75 g rietsuiker
50 ml soja(vanille)melk
100 g sojaboter
evt. zwarte chocolade

Hoe?

  1. oven voorverwarmen op 180°
  2. alles mengen in volgorde van opsomming van de ingrediënten
  3. ongeveer 9 bolletjes rollen en beetje platdrukken
  4. op bakpapier leggen
  5. ongeveer 10 minuten bakken (tot ze lichtbruin zijn)
  6. herinnering aan mezelf: wachten tot ze een beetje afgekoeld zijn!
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Koekiemonsterpraktijken (deel 2)

  1. Hey Liesbeth, ik smelt hem niet. Eventueel kan je hem eerst een beetje met een vork prakken en daarna met de hand mengen… Of een beetje op voorhand al op kamertemperatuur laten komen, maar dat hoeft niet per se.
    Succes en (hopelijk) smakelijk! 🙂

  2. De koekjes waren overheerlijk :)!
    Ik heb wel wat meer bloem ipv muesli toegevoegd (ik dacht dat ik nog meer muesli had) en agavesiroop ipv rietsuiker.
    Volgende week probeer ik de babanen-chocolademuffins.
    Groetjes

    PS: mooie foto in de ecobijlage van het Belang Van Limburg 🙂

  3. En gebruik jij dan evenveel stroop als suiker? Ik heb ze eergisteren ook nog eens gemaakt, ook zonder suiker denk ik, maar met dadels en abrikozen als zoetmiddel – ook heel lekker, maar S. lust dat niet, dusja, in het vervolg beter stroop als zoetmiddel gebruiken…

    Oh, ik heb de foto nog niet gezien! Maar alleszins al dank u wel 🙂

    En veel opeet-plezier met de bananen-chocolade-muffins, die vind ik zelf suuuuuperlekker! 🙂

  4. Ja, ik heb er evenveel siroop als suiker ingedaan. Ik hou niet van mierzoet gebak, dus … Maar ik moet wel zeggen mijn muesli was een gesuikerde versie. Als je muesli zonder suiker neemt dan zou ik er toch wat meer siroop in doen.
    Ook bij de vegan chocolademuffins gebruik ik siroop en das eigenlijk bijna altijd opt geraak en toch altijd lekker geweest:).Koken en bakken heeft dikwijls met feeling te maken en ge hebt dat of ge hebt dat niet 🙂